Dončić i Hardavej "rešili" Memfis – Finiks "pregazio" Portland

Košarkaši Dalas Maveriksa su rezultatom 102:92 porazili Memfis Grizlise u noći između ponedeljka i utorka.

Izvor: SN

Utorak, 23.02.2021.

08:30

Dončić i Hardavej
AP Photo/Tony Gutierrez

Nakon nedelju dana haosa u Teksasu, Dalas Maveriksi su obradovali navijače pobedom nad Memfis Grizlisima rezultatom 102:92.

Oba tima su bila uspavana na startu utakmice, bilo je teško pronaći raspoloženog igrača, a dovoljno o tome govori podatak da je Memfis ubacio tek 13 poena za 12 minuta košarke.

Već se brže igralo u drugom periodu. Dalas je ubacio čak šest trojki u ovom delu meča, a dobar deo toga ide na ruku Luki Dončiću, Timu Hardaveju Džunioru i Džejlenu Bransonu i u jednom momentu su imali i 23 poena prednosti.

Ruki Dezmond Bejn je pokušao da makar malo ublaži to i svojom serijom je pomogao Memfisu da dođe do 54:36 pred odlazak na "veliki odmor".

Nisu gosti iz Tenesija imali mnogo toga da kažu u nastavku. Dalas je odlično kontrolisao utakmicu, još jednom je Rik Karlajl pokazao koliko je veliki trener i ostavio Memfis bez ikakvih šansi.

Grizlisi su u poslednjoj deonici uspeli samo da ublaže poraz koji je na kraju glasio 102:92 u korist Maveriksa.

Sa 29 poena je najefikasniji bio Tim Hardavej Džunior, Luka Dončić je imao 21, a Džejlen Branson 19. Na drugoj strani, 22 poena je imao Dža Morent, 12 Bejn, a po 11 su postigli Valančiunas i Klark. Finiks Sansi su sa 132:100 porazili Porltand Trejlblejzerse uz odličnu partiju Devina Bukera koji je postigao 34 poena, a ispratio ga je Diandre Ejton sa 19.

Portland bez Mekaluma, Kolinsa i Nurkića ima evidentnih problema i Lilard nije mogao puno da uradi postigavši 24 poena bio je najefikasniji, a 18 je imao Litl, Karmelo Entoni 10, a Enes Kanter 6 uz 15 skokova.

Ko bi rekao da će Finiks u februaru imati 20 pobeda? Ovoga puta je bilo malo publike u Arizoni koji su ovacijama ispratili Sanse i njihovu ubedljivu pobedu nad Portlandom. Čikago Bulsi su ostvarili i 14. pobedu ove sezone, a sada su porazili Hjuston Roketse u Teksasu rezultatom 120:100.

Vajt je predvodio Bulse sa 24 poena, Zek Lavin je postigao 21, dok je Karter imao 18 uz 13 skokova. Na drugoj strani, 22 poena je imao Nvaba, 16 Braun, a Haus i Vol po 15 poena.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: