Jokić obezbedio poklone osnovcima za Dan grada Sombora

Nikola Jokić i ove sezone blista na praketima NBAlige, ali ne zaboravlja korene i odakle je potekao, pa je ponovo obradovao mališane iz rodnog Sombora.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

06:00

Jokić obezbedio poklone osnovcima za Dan grada Sombora
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povodom proslave Dana grada Sombora – 18. februara, fondacija "Nikola Jokić i prijatelji" zajedno sa košarkaškim klubom "Džoker" svakom učeniku od prvog do osmog razreda iz Sombora poklonila majicu, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života u osnovnim školama.

"Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha", prenosi se u saopštenju Fondacije izjava gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića.

Prema njegovim rečima, ovom akcijom bilo je obuhvaćeno svih 20 osnovnih škola sa opštine Sombor, a podeljeno je šest hiljada majica.

"Zato moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji 'Nikola Jokić i prijatelji' i KK Džoker na ovom divnom gestu koji je na najlepši mogući način upotpunio našu proslavu Dana grada Sombora",
zaključio je Ratković.

Fondacija "Nikola Jokić i prijatelji" od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora.

Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid ambulante tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru...

"Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor. Naš cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i u drugim sferama života
", konstatovao je Branislav Jokić, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Osim Branislava Jokića i gradonačelnika Antonia Ratkovića, veliku podršku u realizaciju ove akcije pružili su Milan i Srđan Stojkov, čelnici KK Džoker, Darko Kosanović, direktor sportskog centra u Somboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: