"Valas je svaki dan provocirao Miličića, za njega je to bilo previše" VIDEO

I 18 godina kasnije Darko Miličić, drugi pik iza Lebrona Džejmsa na draftu 2003. godine, i dalje je tema u NBA krugovima.

Izvor: SS

Sreda, 27.01.2021.

08:45

Foto: Profimedia

Ovog puta Aleks Eker, nekadašnji saigrač srpskog centra u Detroit Pistonsima, pričao je kako su izgledali dani u svlačionici i na treninzima.

U podkastu "Basketball Network" je otkrio kako je Miličić u to vreme bio previše mlad da bi podneo provokacije iskusnijih kolega pod košem. Konkretno, Rašida Valasa.

"Mislim da mu je, kao i meni, bilo teško da igra u tako jakom timu. Ekipa je već bila elitna, a Darko nije video ulogu u kojoj može da se razvija”, rekao je Eker i pojasnio:

“Svaki dan je igrao protiv Rašida Valasa, koji najviše provocira i pokušava da te izbaci iz takta, njegov plan je ta utiče na tebe. Darko je bio jako mlad i nije bio spreman za to svakog dana. Kada odrastate u LA ili bilo gde u Americi, na svakom basketu ćete čuti ljude koji neverovatno mnogo provociraju. Za njega je to bilo previše". Jednostavno, smatra Eker, nije bilo prostora za Miličića da se razvije.

“Nije dobio šansu da se razvije, ja sam gledao kako kada je na terenu radio neke sjajne stvari, bio je sjajan atleta u odnosu na veličinu. Sve je počelo od toga što su mogli da biraju Karmela Entonija, Dvejna Vejda ili Krisa Boša umesto Darka”, podvukao je Eker.

Istakao je i primer Amira Džosona.

“Amira su dosta provocirali na treningu, a on nije hteo to da trpi. Kada je jednom ušao u svlačionicu, zaskočili su ga, vezali za stolicu i ostavili na sredini terena. ‘Ako neko pokuša da ga oslobodi, njemu će se desiti isto’, rekli su posle toga”, zaključio je Eker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: