Jokić sledeće godine dobija najveći ugovor u istoriji košarke

Srpski košarkaš Nikola Jokić je već neko vreme jedan od najboljih igrača u NBA ligi.

Izvor: MT

Utorak, 26.01.2021.

12:30

Jokić sledeće godine dobija najveći ugovor u istoriji košarke

On je ključni igrač Denver Nagetsa, stoga i ne čudi što je 2018. potpisao maksimalan, petogodišnji ugovor vredan 148.000.000 dolara.

Sa odličnim partijama porastao je i status 25-godišnjeg Somborca.

Kako prenosi novinar "ESPN-a" Bobi Marks, Jokić bi u leto 2022. godine mogao da dobije tzv. supermaks, čime bi potpisao najveći ugovor u istoriji košarke.

Taj epitet trenutno ima Janis Adetokumbo (228.000.000), ispod je Rasel Vestbruk (207.000.000), dok je nedavno petogodišnji supermaks ugovor dobio Rudi Gober.

Uslov da Jokić dobije najveći mogući ugovor je da srpski centar bude izabran u jednu od prve tri petorke NBA lige ove godine.

Takođe, pre Jokića, na kraju ove sezone, supermaks ugovor može da dobije i njegov glavni konkurent u borbi za epitet najboljeg centra lige, Džoel Embid.

Pročitajte još:

* Zašto će Jokić potpisati najveći ugovor u istoriji košarke?

* Jokić potpisao najveći ugovor u istoriji srpskog sporta!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: