"Brutalni" Adebajo – Bruklin srušio Majami

Košarkaši Bruklin Netsa su rezultatom 128:124 pobedili Majami Hit.

Izvor: SN

Nedelja, 24.01.2021.

08:15

AP Photo/Frank Franklin II

Bruklin Netsi se pomalo muče u poslednje vreme, a nakon dva poraza od Klivlenda uspeli su da savladaju Majami Hit rezultatom 128:124.

Majami je pokušao da se vrati u meč, uneo malo drame, ali bilo je to premalo i prekasno. Piše se sjajan nastup Bema Adebaja, koji je utakmicu završio sa 41 postignutim poenom...

Bruklin Netsi su sjajno otvorili utakmicu, već na samom startu je Džo Heris pogodio dve trojke, da bi Adebajo odgovorio poenima iz reketa, a potom ide nova trojka Durenta i lako polaganje Kajrija Irvinga.

Već je svima potpuno jasno da su Netsi uhvatili Hit "u mašinu" i kada se to desi teško je da se neko iščupa, pa je prvi kvartal završen u korist domaćeg tima rezultatom 35:26.

Nisu Netsi ispuštali dvocifrenu razliku ni do poluvremena, a nekako je sve delovalo košarkaški lepše kada su se Kendrik Nan i Dankan Robinson pridružili raspoloženom Bemu Adebaju i na poluvremenu, Majami je gubio sa 66:56 i to jer je Adebajo pogodio trojku u poslednjim sekundama sa skoro pola terena.

Izabranici Stiva Neša su pitanje pobednika rešili već u trećoj četvrtini, ali malo ko je verovao da će Majami moći da napravi veliku seriju i da nas uvede u neizvesnu završnicu.

Četvrti period su otvorili serijom 13:0, pa je "moćni trio" Harden, Irving, Durent, morao da se vrati na parket i odgovori svojim poenima, ali je Majami preko Dragića, Nana i Igudale i par navrata uspevao i da povede.

Kajri Irving preuzima stvar u svoje ruke i rešava pitanje pobednika, a poslednje poene ubacio je Džejms Harden.

Bem Adebajo je sa 41 poenom bio najefikasniji, uz to je imao i 9 uhvaćenih skokova, Dragić je upisao 19 poena, a Dankan Robinson je postigao 18, koliko i Kendrik Nan imao 18.

Na drugoj strani, Kevin Durent 31 poen, Kajri Irving je imao 28, Džo Heris 23, a Džejms Harden 12 uz 11 asistencija. Nije Nikola Jokić jedini centar koji "bere" hvalospeve, pošto Džoel Embid igra fenomenalno.

U noći iza nas je vodio Filadelfiju Seventisikserse do nove pobede, ovoga puta nad Detroit Pistonsima.

Naravno, Fila je bila veliki favorit u ovom meču i zasluženo je slavila, ali je Detroit pružio jak otpor. Ključna prednost je napravljena u trećoj četvrtini, koju su Siksersi dobili sa 33:25, pa su lagano slavili sa 114:110.

Džoel Embid je sa 33 poena i 14 skokova bio najistaknutiji pojedinac, dok je 20 poena i 9 asistencija imao Ben Simons, 17 je upisao Heris, a 14 Kari.

Na drugoj strani, 17 poena Elingtona, 15 Mihaljuka, 13 Dumbuje, po 11 su imali Grent i Džekson. Minesota Timbervulvsi slavili su protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 130:120, uprkos fantastičnom nastupu Brendana Ingrama i Erika Bledsa.

Minesota je tako ostvarila četvrti trijumf u sezoni, a sve to bez svog najboljeg igrača, Karla Entonija Taunsa, koji se oporavlja od koronavirusa.

Pelikani su bolje počeli utakmicu, vodili su i na kraju prve četvrtine i na kraju prvog poluvremena, da bi domaćin u trećoj deonici napravio ključnu razliku u kojoj su limitirali Vulvse na samo 14 poena.

Naz Rid je imao 20 poena i bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je 18 upisao mladi Entoni Edvards, a Vanderbilt, Bizli i Kalver imali su po 16 poena.

U Pellikanima, 30 poena Ingrama, 28 Bledsa i 19 Zajona Vilijamsona.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: