"Brajant je imao neviđen mentalitet, bio sam njegov veliki obožavalac"

Svetski sprinterski šampion Jusein Bolt veliki je poklonik NBA, posebno Kobija Brajanta, koji nažalost već skoro godinu dana nije sa nama.

Izvor: Z.K.

Petak, 22.01.2021.

13:30

Foto: Profimedia

Brajant je poginio u padu helikoptera 26. januara 2020. Bio je jedna od najvećih zvezda američke košarke i nikada neće biti zaboravljen.

Bolt, koji je u proteklih deceniju i po beležio sjajne rezultate na atletskoj stazi, prisetio se kako je prvi put sreo Brajanta.

"Bilo je to na Ol-star utakmici pre nekoliko godina. U tom trenutku, bio sam fasciniran, u stilu, 'Kobi, ja sam tvoj veliki navijač'. Usred konverzacije, on me je prekinuo i rekao, 'čekaj, moram da pozovem ćerku, ona je tvoj veliki obožavalac", otkrio je Bolt.

Jamajčanin kaže da je posebno bio zadivljen njegovim fanatizmom, željom da žestoko trenira. "Mamba mentalitet", tako su često opisivali Brajanta.

"Za mene, to što sam imao prilike da ga upoznam, kao i njegovu porodicu, bilo je nestvarno, Uz to, bili su takođe i moji fanovi. Godinama sam gledao Kobija, imao je neverovatnu želju da radi. Njegov mentalitet 'mambe', to je ostavilo snažan utisak na mene", priznao je Bolt.

Brajant je svoju karijeru izgradio upravao na tome, danonoćno je radio da bi usavršio svoju igru.

Uzor je mnogim mladim igračima u NBA i šire, ali je, kao što je Bolt sam rekao, bio model i drugim sportistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: