Maljković o Majklu Džordanu: Bio bi prosečan igrač u Evropi, imao bi 16 poena po meču

Legendarni Božidar Maljković nije cenio Majkla Džordana.

Izvor:

Četvrtak, 21.01.2021.

10:15

Maljković o Majklu Džordanu: Bio bi prosečan igrač u Evropi, imao bi 16 poena po meču
Foto: Profimedia

Nekadašnji NBA šampion Džon Seli otkrio je da mu je Boža Maljković rekao da bi Džordan bio prosečan igrač da je igrao u Evropi.

Nekadašnji krilni centar igrao je 1996. godine za Panatinaikos, pod trenerskom palicom Maljkovića.

Sali je igrao za Bulse u sezoni 1995/96, kada je Čikago imao skor 72-10 i osvojio titulu, a posle te sezone stigao je u Evropu.

Džef Perlman je otkrio u knjizi "Cirkus tri prstena: Kobi, Šek, Fil i lude godine dinastije Lejkersa" da mu je Sali pričao o Maljkoviću i njegovom mišljenju u o Džordanu.

"Sali mi je rekao da čim su se upoznali on i Maljković, da mu je Maljković rekao kako bi Džordan bio prosečan igrač u Evropi i kako bi davao 16 poena po utakmici u proseku. Sali je rekao da je odmah video da se neće dugo zadržati u Panatinaikosu i otišao je posle sedam nedelja", navodi Perlman.

Kada je to Maljković rekao, Džordan je već osvojio četvrtu titulu i četvrti put bio MVP finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: