Morent se vratio – Memfis slavio

Memfis Grizlisi su rezultatom 106:104 pobediil Filadelfija Seventisikserse.

Izvor: SN

Nedelja, 17.01.2021.

08:45

Morent se vratio – Memfis slavio
AP Photo/Brandon Dill

Dža Morent više nije povređen i odmah po povratku na parket pomogao je svom timu da zabeleži pobedu nad Siksersima, rezultatom 106:104.

Ovo je četvrta pobeda u nizu Memfis Grizlisa, a Morent je sa 17 poena bio najefikasniji u svom prvom meču još od 28. decembra kada je doživeo povredu skočnog zgloba protiv Bruklina.

Prvo poluvreme je bilo izuzetno napeto. Nijedna ekipa nije uspela da stekne prednost veću od 6 poena, ali je posle prvih 24 minuta Memfis vodio sa "maksimalnih" 60:54.

Već tada je povratnik Morent imao 12 poena, a na drugoj strani je Tobajas Heris sa 10 bio predvodnik. Valja reći da Fila nije bila kompletna, pošto na utakmici nije nastupio kamerunski centar Džoel Embid. U trećoj četvrtini je Memfis vodio glavnu reč. Čak su došli i do najveće prednosti na meču od 12 poena, kada je na semaforu stajalo 88:76, a onda kreće "brutalna" serija Filadelfije i drama u finišu utakmice.

Imala je Filadelfija šansu da pobedi, ali je u poslednjem napadu šut za tri poena promašio Tajris Meksi i Memfis je slavio sa 106:104...

Pored Morentovih 17 poena u redovima Memfisa se istakao i Tilman sa 15 poena, 12 je imao Alen, po 11 su ubacili Klark, Anderson i Bruks, a 10 je imao Bejn.

Na drugoj strani, 28 poena Šejka Miltona koji igra fantastično, dok je Ben Simons imao 11 poena, 16 skokova i 9 asistencija. Valja spomenuti i Tobajasa Herisa, koji je postigao 21 poen. Pistonsi su došli u Majami i napravili haos pobedivši ih ubedljivo sa 120:100.

To su učinili najviše zahvaljujući izuzetno dominantnoj igri u trećoj četvrtini koju su dobili sa 38:19, iako su na poluvremenu imali zaostatak od 4 poena, pred ulazak u poslednju deonicu imali su 15 poena u plusu.

Džerami Grent i Derik Rouz su bili glavni igrači Pistonsa u noći iza nas, ali valja spomenuti da Majami nije bio kompletan, pošto su igrali bez Džmija Batlera, Tajlera Hira, Majersa Lenarda i Ejverija Bredlija.

Bilo kako bilo, Pistonsi su bez većih problema odneli pobedu, a upravo he Grent sa 24 poena bio najefikasniji, dok je 23 ubacio Rouz, a mladi Ajzea Stjuart je imao 10 poena i 11 skokova.

Na drugoj strani, 28 poena Bema Adebaja, 22 Robinsona i 16 Okpale.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: