NBA nastavlja borbu za rasnu ravnopravnost

NBA porodica pokreće akciju širom lige kojom ukazuje počasti životu i nasleđu dr Martina Lutera Kinga mlađeg.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

12:10

NBA nastavlja borbu za rasnu ravnopravnost
Foto: Ljubaznošæu NBA

Liga, timovi, treneri, sadašnji i bivši igrači uključiće se u nacionalni dijalog o rasnoj ravnopravnosti na NBA platformama i podstaći kolektivnu akciju u zajednicama širom SAD.

NBA je predstavila novi spot "Moramo da naučimo", koji ohrabruje sve da proslave život dr Martina Lutera Kinga nastavljajući njegovo nasleđe.

Uz zvučne zapise iz govora dr Kinga "Moramo da naučimo da živimo zajedno" i instrumental iz numere "Harder than you think" grupe Public Enemy, spot prikazuje fotografije i video zapise sa mirnih protesta Pokreta za građanska prava, koji se prožimaju sa snimcima NBA igrača, trenera i lidera dok demonstriraju u svojim zajednicama zbog socijalne nepravde tokom protekle godine.

Reči iz govora dr Kinga ilustrovane su kroz prizore ljudi različitog porekla koji se okupljaju na košarkaškom terenu:
Foto: Ljubaznošæu NBA
Više od svega moramo naučiti da volimo

Jer smo svi povezani

Moramo da delujemo odmah

Mi smo u Americi i moramo da naučimo kako da živimo zajedno

Ne idemo nikuda

Moramo da naučimo kako da volimo.

U spotu učestvuju brojni članovi NBA porodice, među kojima Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, Mark Kjuban i Luka Dončić iz Dalas Meveriksa, Džamal Marej iz Denver Nagetsa, Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa , Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa, Lonzo Bol i Zajon Viliamson iz Nju Orlins Pelikansa, Vivek Ranadive iz Sakramento Kingsa, Greg Popovič iz San Antonio Sparsa i Bredli Bil iz Vašington Vizardsa.

NBA timovi koji igraju od 14. do 18. januara nosiće posebno osmišljene MLK majice za zagrevanje, dizajnirane u saradnji sa Asocijacijom NBA igrača (NBPA), MLK fondacijom i Martinom Luter Kingom III.
Foto: Ljubaznošæu NBA
Na prednjoj strani majice su reči iz Kingovog slavnog govora "Imam san" izgovorene tokom marša u Vašingtonu 28. avgusta 1963: "Sada je vreme da pravdu učinimo stvarnom za sve", dok na poleđini stoji "HONOR KING" sa potpisom dr Kinga.

Obe poruke su odštampane fontom izvedenim iz natpisa nošenih tokom memorijalnog marša posle ubistva dr Kinga 8. aprila 1968.

NBA utakmice na dan Martina Lutera Kinga (18. januar):
  • Orlando Medžik – Njujork Niks (18:00)
  • Finiks Sans – Memfis Grizlis (23:00)
  • Milvoki Baks – Bruklin Nets (1:30)
  • Golden Stejt Voriors – L.A. Lejkers (4:00)


Svih 30 NBA timova odaće počast borbi doktora Kinga za pravdu i razmotriće istoriju i uticaj nejednakosti u Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: