Stao iza Brajanta i Megrejdija, pa poručio: To je zato što sam visok VIDEO

Aleksej Pokuševski je partijom protiv aktuelnih šampiona NBA lige, Los Anđeles Lejkersa, dospeo u pažnju američke javnosti.

Izvor: SS

Četvrtak, 14.01.2021.

08:38

Stao iza Brajanta i Megrejdija, pa poručio: To je zato što sam visok VIDEO
Foto: Profimedia

Sa 10 poena, četiri skoka, dve asistencije, ali i tri blokade, odigrao je najbolju utakmicu u dosadašnjoj karijeri "preko bare".

Interesantno je da je postao najmlađi igrač koji je uspeo da ubaci dve trojke i ostvari dve blokade, a to je po dva puta uspevalo samo Kobiju Brajantu i Trejsiju Megrejdiju.

Pokuševski na sve to veoma skromno poručuje da je to zbog njegovih fizičkih karakteristika.

"To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato što sam dovoljno visok, koristim ono što imam. Iz svake utakmice nešto učimo. Danas smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlični. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni će preuzeti stvari u svoje ruke i povesti", izjavio je posle meča Pokuševski. Sjajan je osećaj izaći na teren i igrati protiv igrača koje je nekada gledao samo na televiziji.

"Bilo je sjajno. Gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek veća. Bilo je teško, nešto sam i naučio i pokušaću to da pokažem na narednim utakmicama. Sećam se da sam gledao te igrače na televiziji još dok sam imao deset godina, Lebron je neverovatan, Dejvis takođe", ističe Pokuševski.

Ipak, podseća sam sebe da mora još dosta da napreduje.

"Trenutno radim apsolutno na svemu – driblingu, šutu, odbrani... Pokušavam da se unapredim. Ako želiš da budeš veliki igrač, moraš da budeš dobar u svemu na terenu", podvukao je Pokuševski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: