Jokić srušio rekord, Lever mu prvi čestitao

Čini se da ništa ne može da zaustavi Nikoli Jokića u rušenju novih ličnih rekorda.

Izvor: Z.K.

Sreda, 30.12.2020.

08:20

Jokić srušio rekord, Lever mu prvi čestitao
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Srpski centar je blistao i u novom porazu od Sakramenta od 125:115, a ovog puta je postigao 26 poena (8/11 za dva, 1/3 za tri i 7/7 slobodna bacanja), 11 skokova i 12 asistencija.

Tako je srušio rekord nekadašnjeg asa Nagetsa, Feta Levera, po broju tripl-dabl učinaka. Sada se pomerio na deveto mesto na večnoj listi, što je zaista fantastičan rezultat.

NBA na TV B92
2. januar, 23.00
Hjuston – Sakramento

Uz ovu statistiku treba dodati i onu negativnu, od deset izgubljenih lopti, pa je on imao četiri dvocifrene kolone u učinku na meču sa Kingsima, po čemu je tek četvrti košarkaš kom je to pošlo za rukom od 2010. Pre njega, to su uradili jedino još Rasel Vestbruk (pet puta), Džejms Harden (3), i po jednom Lejbron Džejms i Blejk Grifin.

Kako god bilo, ovo je još jedan pokazatelj značaja Jokića u igri Nagetsa, koji će ipak, što pre morati da nadoknade minuse zbog startnih poraza. Po obaranju rekorda, oglasio se i Fet Lever, koji je srdačno čestitao Jokiću na sjajnom dostignuću.

"Džoker, čestitam ti na venčanju, što je nešto van terena, ali i na onom što si uradio na terenu, jer kad oboriš rekord, imaš najvećeg navijača u meni, koji sam bio rekorder Denvera po tripl-dablovima. Čestitam! Kakav način da to uradiš!", rekao je Lever.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: