Dončić: Želim NBA titulu

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić govorio je na konferenciji za medije pred početak trening kampa.

Izvor: SN

Utorak, 01.12.2020.

21:15

Dončić: Želim NBA titulu
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Dalas Maveriksi su prošle sezone takmičenje završili u prvoj rundi kada su ih Los Anđeles Klipersi izbacili posle šest odigranih utakmcia.

Dalas je odlično birao na draftu i odradili su nekoliko trejdova, pa je Dončić upitan za mišljenje na konferenciji na kojoj je bio prisutan i B92.net

"Biće zanimljivo imamo odlične igrače. Igrače koji su draftovani nisam znao, gledao sam kako igraju preko snimaka, dok ovi trejdovani znam koliko su dobri i koliko će nam značiti"

Rik Karlajl je rekao da Dončić napreduje svakim danom, da je u plej ofu bio sjajan i da se njegove odlične partije tek očekuju.

"I ja se nadam da ću biti još bolji, to mi je cilj, da napredujem. Želim titulu i to je naš cilj i ove godine, celom timu. Tokom pandemije ćemo imati poteškoće, neko će se razboleti i neće igrati 10 dana i ne verujem da će neki tim izdrzati bez zaraženih"

Kada pogledamo prvi plej of kako ti se čini MVP trka u kojoj si prvi kandidat?

"Nije sjajno. Nismo pobedili, imali smo odličan tim, ali nismo osvojili titulu. Naučio sam mnogo i to ne samo ja nego ceo tim i idemo dalje i nadam se da ćemo to znanje ove godine iskoristiti. Očekivanja su velika... Nadamo se tituli, to je naša želja, ali za MVP nije bitno, šta bude biće i nadam se da možemo do titule. To je naš cilj"

Da li se sećaš Džoša Ričardsona sa treninga iz Kalifornije?

"Da, kako ne u Santa Barbari dok sam još igrao za Real, imao sam 16 godina... Tada smo igrali FIFU, volimo fudbal obojica i družimo se od tada"

Šta bi voleo da unaprediš i na čemu se fokusiraš?

"Kao što sam uvek govorio na svemu moram da radim, dok ne budeš najbolji u nečemu moraš da radiš na tome. Ja radim najviše na šutu. Mnogo šutiram, mnogo vežbi iz mnogo pozicija... Mnogo utakmica smo gubili iako nismo smeli jer smo vodili. Mi smo mlad tim, mislim da će ova sezona biti dosta bolja nego ova prethodna", završio je Luka Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: