Nurkić o hajki na njega u BiH: Upalio si se kao kutnjak

Jusuf Nurkić, najbolji košarkaš iz BiH, oglasio se oštrom porukom posle kritika na njegov račun.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Centar NBA ligaša Portlanda našao se na meti bivšeg predsednika Košarkaškog saveza BiH Elmedin Konaković da izbegava nastupe u reprezentaciji", što je pogodilo Nurkića.

Zato se oglasio putem Fejsbuka, uz dokaze povreda i sve "prateće" opise:

"Moj Dinokio moj,

Za početak, veoma mi je drago da se gospodin Konaković upalio kao kutnjak i dobro oznojio i preznojio, ulažući maksimum fizičkog i duševnog napora da sklepa gomilu nebuloza i budalaština u ovih nekoliko dana, pokušavajući me ponovo ocrniti i omalovažiti, baš kao što su on i njegovi kompanjoni pokušavali godinama unazad.

No, jedino što su uspeli je da im uđe 'sazad', kao što će im ući i sada. Moram naglasiti da su me njegove poruke veoma obradovale, jer je barem ovih nekoliko dana ostavio ljude na miru i napravio manju štetu nego da se bavio politikom. Kad je Dino van politike, ljudi lakše dišu, a to što se okomio na mene, žrtva je koju sam spreman podneti.

Dino tvrdi da sam avgusta 2014. godine pobegao s priprema seniorske reprezentacije, kada je on bio predsednik našeg saveza, i da sam preko medija poručio da sam povređen.

Koliko je to istina, pokazuju dokumenti iz e-maila koje ću sada objaviti, a to su pismo tadašnjeg direktora reprezentacije Igora Stojanovića, odgovor mog menadžera Enesa Trnovčevića i moj lekarski nalaz koji je dostavljen Stojanoviću.

U svom je dopisu Stojanović pretio da će 'preduzeti određene mere' ako do 20. avgusta 2014. ne dođem na lekarski pregled ili ne pošaljem nalaz koji opravdava moje odsustvo. Želeo sam doći na pregled, ali kako su trojica jarana, koji su tada vodili naš Košarkaški savez, već podigli hajku na mene, procenio sam da je najbolje da pošaljem nalaz.

Moj menadžer je nalaz poslao putem e-maila 16. avgusta 2014, dakle četiri dana pre isteka Stojanovićevog roka, ali je ovaj 'trio fantastikus' odlučio sakriti nalaz, ne samo od javnosti, nego i od organa KSBiH, jer bi njegovim javnim objavljivanjem njihova priča o 'Juki izdajniku' pala u vodu i oni bi morali objasniti zašto su pokrenuli ovu prljavu kampanju.

Još jednom naglašavam, tadašnji predsednik, generalni sekretar i direktor reprezentacije svesno su sakrili nalaz pregleda u kojem piše o kakvoj se povredi radi, kakva terapija i kolika je pauza potrebna. Neka kažu, makar šests godina kasnije, zašto su to uradili i za čije interese. Sve ove papire sam kasnije poslao i Upravnom odboru KSBiH, ali ih ni oni nisu hteli objaviti.

Konaković cinično tvrdi i da je "Jusuf sa nepunih 27 godina odigrao samo devet utakmica za reprezentaciju”.

Naravno, i sama ta tvrdnja je laž, jer sam sakupio barem tri puta više utakmica za reprezentativne selekcije BiH. Dino je verovatno svesno zaboravio da sam igrao za juniorsku i mladu reprezentaciju BiH koja je izborila A-diviziju evropske košarke, kao verovatno jedini igrač u istoriji koji je riskirao NBA angažman kako bi igrao B-diviziju.

Da, gospodo, ja sam 2014. kao već draftovani NBA košarkaš došao na Ilidžu da igram drugu evropsku ligu do 20 godina, prkoseći svom klubu sa kojim nisam imao potpisan ugovor, da bih bio sa svojim drugovima u reprezentaciji.

A aluzije da sam eskivirao reprezentaciju više su nego gnusne i primitivne, kad se zna koliko sam problema i operacija imao, kao i kakav odnos NBA ima prema reprezentativnim takmičenjima, jer se igrači u svemu tome najmanje pitaju. Prelistaj, Dino, rostere reprezentacija u ovogodišnjim kvalifikacijama, pa nam javi koliko se NBA zvezda nalazi u njima.

Mada, razmišljam nešto, ako si nekad htio narodnim parama nabaviti helikopter za "kantonalne potrebe", možda sad, ako se vratiš na vlast, možeš dodati još malo love pa nabaviti "Space Shuttle" i obavestiti NBA ligu da njim u sekundi možeš prebaciti naše igrače od Amerike do Evrope da igraju za reprezentaciju i brzo ih vratiti u klubove. Da naša košarka ima neke koristi od tebe, kad već nema obični narod.

Toliko od mene uz jednu prigodnu pesmicu za bivšeg predsednika "Dinokio, Dino svi moji uspesi su posledica teške borbe i muke, za razliku od tvoje karijere, sportske i političke, koja je lake ruke. Budžeti od 600K, pa helikopteri i razne finte dokaz su tvog dela, teško pored takvih da BiH bude ponosna i cela", zaključio je.

Moj Dinokio Moj : Za početak, veoma mi je drago da se gospodin Konaković upalio kao kutnjak i dobro oznojio i...

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Понедељак, 30. новембар 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu