Napisao "Lejkersi, volim vas, ostajem ovde", pa potpisao za Filadelfiju

Američki košarkaš Dvajt Hauard uzburkao je javnost tokom prvog dana prelaznog roka.

Izvor: LN

Subota, 21.11.2020.

14:22

Napisao
Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images

Nekada jedan od najboljih centara lige već nekoliko godina unazad ima problem da pronađe ugovor, a ništa drugačije nije bilo ni ove.

Hauard je prošle godine za NBA minimalac igrao za Los Anđeles Lejkerse, a očekivalo se da sa njima produži saradnju.

Zašto se to očekivalo? Zato što je i on sam to rekao.

"Ostajem tamo gde pripadam. Navijači, volim vas sve. Ljubičastno i zlatno nikada ne može da dosadi", napisao je Hauard na Tviteru, pa nešto kasnije obrisao objavu.

Obrisao je objavu zato što je oko sat vremena nakon iste – potpisao ugovor sa Filadelfija 76ersima. NBA svet je ostao u šoku, ali je nešto kasnije sve, koliko-toliko, razjašnjeno.

"Jahu" je naveo da su Lejkersi zbunili nekada najboljeg defanzivca lige, koji je mislio da je dobio zvaničnu ponudu od tri miliona dolara na godinu dana.

To, ipak, nije bilo tačno, već su Lejkersi samo razmatrali takvu ponudu u neformalnom razgovoru. A Dvajt je pomislio da je to gotova stvar.

Uprava Lejkersa je u trenutku objave "tvita" rekla da mora da se konsultuje sa menadžmentom oko toga da li će ponuda postati zvanična, a posle sat vremena niko se Dvajtovom agentu nije javio.

Filadelfija je sve vreme agresivno pokušavala da privoli Hauarda i, kako stvari stoje, iskusnom centru je "pukao film", pa je rešio da momentalno prihvati ponudu ekipe sa Istoka.

U tome su doprineli novi generalni menadžer 76ersa Deril Mori, ali i Džoel Embid, kojem će Hauard biti rezerva u novoj ekipi.

Tridesetčetvorogodišnji osmostruki NBA Ol-star će u Filadelfiji naredne godine zaraditi 2,6 miliona dolara, nešto manje nego što je trebalo u Lejkersima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: