"NBA ludnica": Dvajt izdao Lejkerse, Herel izdao Kliperse

Prvog dana "prelaznog roka" u NBA ligi je bolje reći šta se nije desilo, nego šta jeste.

Izvor: LN

Subota, 21.11.2020.

11:41

Photo by Eliot J. Schechter/Getty Images

Veliki broj timova je povukao veliki broj poteza – neke nešto veće, ali uglavnom nešto manje.

Glavni igrači kao što su Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis i Džejson Tejtum još nisu potpisali predugovore, ali su ekipe trejdovale... I to dosta.

Denver je povukao dva poteza nakon što su im Detroit Pistonsi uzeli dva igrača i dali im višegodišnjeg ugovore.

Budućnost Bogdana Bogdanovića i dalje je neizvesna, ali se uskoro očekuje da potpiše višegodišnji ugovor.

Dieron Foks je od Sakramento Kingsa dobio ugovor koji može da postane takozvani "supermax".

Bivši igrač Partizana Davis Bertans je dobio petogodišnji ugovor težak 80 miliona dolara od Vašingotn Vizardsa, dok je svoje dobre partije naplatio i Goran Dragić.

Detroit je, pored dva igrača Denvera, povukao još neke krajnje zanimljive poteze.

Desio se i trejd u kojem su učestvovale tri ekipe – Boston, Memfis i Portland.

Ali, to nije sve. Daleko od toga... Majami se sa centrom Majersom Lenardom dogovorio oko ugovora od 20 miliona dolara na dve godine, ali je ostao bez Derika Džounsa Juniora, koji će naredne dve godine provesti u Portlandu.

Trejlblejzersi nastavili su da budu aktivni, pa su produžili ugovor sa Rodnijem Hudom. On će dobiti (negarantovan) 21 milion u naredne dve sezone.

Klipersi su takođe bili aktivni. Došao je Patrik Paterson na godinu dana, a Markus Moris je dobio unosnih 64 miliona na četiri godine.

Dan ipak nije prošao savršeno za Kliperse, pošto su izgubili Montreza Herela, koji ih je izdao i prešao u Lejkerse – za ugovor od 19 miliona na dve godine.

Lejkersi su bili aktivni, pa su za samo 3,6 miliona dolara doveli Veslija Metjuza, a i produžili saradnju sa Kentavijusom Kaldvel-Poupom. Pominje se da su u pregovorima sa iskusnim centrom Markom Gasolom, ali tu još nema nikakve potvrde.

"Jezeraše" je napustio Dvajt Hauard, koji će naredne sezone igrati u Filadelfiji, samo par dana nakon što je rekao da neće napustiti Lejkerse.

Juti se svidela pomoć sa klupe koju su dobili od Džordana Klakrsona, pa će on u naredne četiri godine inkasirati 52 miliona.

Mnogo se pričalo i o budućnosti Demarkusa Kazinsa, koji i dalje nema konkretnu ponudu, ali i Serža Ibake, koji razmatra između Dalasa, Toronta, Bruklina...

Danilo Galinari se dogovorio sa Atlantom i u naredne tri godine zaradiće 61,5 miliona dolara.

Njujork Niksi su doneli još jednu solidnu odluku, pošto će za njih naredne godine igrati Alek Burks za šest miliona dolara.

Džo Heris je pokazao koliko "šuteri" vrede na današnjem tržištu i njega je Bruklin morao da plati 75 miliona dolara po ugovoru popisanom na četiri godine.

Netsi su izgubili Gereta Templa, koji će tokom naredne sezone zaraditi pet miliona u Čikagu.

Kristijan Vud, koji je "bljesnuo" prošle sezone u Detroitu, predstavljaće Hjuston Roketse naredne sezone. Ugovor traje tri sezone i vredi 41 milion dolara.

Milvoki nije dobio Bogdana, ali jeste Peta Konatona, koji je potpisao ugovor vredan 8,3 miliona dolara, na dve godine.

Džastin Holidej ostaje u Indijani. Tri godine, 18 miliona. Pejsersi bi trebalo da "pokupe" i Gordona Hejvorda, ali za sada - ništa konkretno.

Poveći trejd desio se između Oklahome i Nju Orleansa, koji je dobio Stivena Adamsa. Oklahoma je takođe poslala Džejmsa Džonsona u Dalas Maverikse.

Trejd se nastavlja tako što se Delon Rajt seli iz Dalasa u Detroit, a Trevor Ariza ide u Oklahomu, koja dobija i Džastina Džeksona i, naravno, pik.

Iako se spekulisalo o njegovom odlasuku, Malik Bizli je dobio četovrogodišnji ugovor od Minesota Timbervulvsa vredan 60 miliona dolara.

San Antonio je bio tih, ali je produžio ugovore s Druom Jubenksom i Džejkobom Pertlom na po tri godine.

I to bi trebalo da je, otprilike, to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: