Pokuševski: Tander ima poverenja u mene

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski još nije siguran kada će se preseliti u NBA ligu.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 19.11.2020.

11:00

Pokuševski: Tander ima poverenja u mene
Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Pokuševski je protekle noći izabran kao 17. pik na draftu od strane Oklahoma siti Tandera preko Minesota Timbervulvsa.

"Znam da ću doneti energiju. Radiću šta god traže od mene. Radiću to 100 odsto i truditi se da pomognem timu, šta god je potrebno", rekao je Pokuševski za NBA.

Zbog njegove konstitucije i stila igre porede ga sa jednim od najboljih evropskih igrača svih vremena kao i sa jednim od trenutno najboljih NBA igrača.

"Ugledam se na KD-ja (Kevin Durent, prim. aut) od igrača iz nove ere, a od starijih na Tonija Kukoča",
dodao je srpski košarkaš. On je najbolje rangiran srpski košarkaš na NBA draftu još od Darka Miličića koji je bio drugi izbor 2003. godine.

"Impresije su za sada fantastične, a s obzirom da smo umorni i da su one pomešane, verujem da će biti još bolje kada se prespava i kad se probudimo sutra, da će biti sve bolje u glavi pošto je sada još uvek burno", rekao je Pokuševski u uključenju u jutarnjem programu RTS.

On trenutno igra za grčki Olimpijakos, za koji uglavnom nastupa u drugoj ligi, a uoči drafta su analitičari procenjivali da mu je potrebno nekoliko godina razvoja za nastup u NBA.

"To da li ću igrati u NBA u sledećoj sezoni zavisi od mene i toga kako se pokažem na prvim treninzima i kako budem napredovao na početku sezone. Tim koji me je uzeo ima dosta poverenja u mene. To su pokazali kako su me uzeli tokom drafta i koje igrače su trejdovali zbog mene i jako sam srećan zbog toga"
, rekao je Pokuševski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: