Draftovan samo jedan igrač iz ABA – ispred Mege samo Kentaki i Djuk

Na proteklom NBA draftu ekipa Mega Soccerbet opet je imala jednog svog igrača.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2020.

09:11

Draftovan samo jedan igrač iz ABA – ispred Mege samo Kentaki i Djuk
Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

U noći između srede i četvrtka Čikago Bulsi su kao 44. pika izabrali krilnog centra Mege Marka Simonovića.

Simonović je na taj način postao 12. igrač Mege koji je izabran na NBA draftu, odnosno 11. igrač od 2014. godine, po čemu su ispred Mege jedino još NCAA velikani Kentaki i Djuk.

On je jedini košarkaš iz ABA lige koji je izabran na ovogodišnjem draftu, a treba istaći i da je Mega do sada u tri navrata imala po tri igrača na jednom NBA draftu, po čemu je ispred svih klubova na van teritorije SAD.

Simonović je rođen 15. oktobra 1999. godine, visok je 212 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. U Megu je došao prošle sezone iz redova Olimpije.

Već tada je prikazao sjajne partije pošto je u trenutku prekida ABA lige bio treći na listi najkorisnijih igrača takmičenja sa 16,2 poena, 7,6 skokova i 1,1 blokadu po meču uz prosečan indeks korisnosti 18,1.

Ove sezone Simonović pruža još bolje igre, pošto je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača ABA lige, odmah iza saigrača Filipa Petruševa.

Na sedam odigranih utakmica ABA lige Simonović je u proseku beležio 16,3 poena (41,4% za 3p) i 9,6 skokova uz prosečan indeks korisnosti 21.

U međuvremenu je postao i A reprezentativac Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: