Neš: Odbrana je prioritet

Stiv Neš, novi trener Bruklin Netsa, rekao je da je odbrana prioritet za njegovu ekipu.

Izvor: SN

Sreda, 04.11.2020.

17:49

Neš: Odbrana je prioritet
Photo by Justin Sullivan/Getty Images

Stiv Neš je svojevremeno bio fantastičan košarkaš, ofanzivno orijentisani plejmejker i jedini igrač u istoriji sa četiri "50 40 90" sezone.

Sada je postao novi trener Bruklin netsa i govorio je o stilu košarke koji će forsirati.

"Odbrana je prioritet. Trudićemo se da zaštitimo obruč i da dominiramo u reketu, a ukoliko odmah sada ne definišemo naš stil igre teško da ćemo moći da se borimo za titulu. Moramo da budemo snažna defanzivna ekipa, sa sjajnom kohezijom i odličnom razumevanjem principa košarke i vrlo je važno da svako veče imamo nešto novo da ponudimo", rekao je Neš.

Što se tiče ofanzive...

"Želim da igramo brzo u napadu, da koristimo spejsing i da kreiramo šuteve u kontra napadima i u postavljenim napadima, želim da naši plejmejkeri uvek budu tu da ostalima nameste lake poene. Da napadamo svaki defanzivni propust... Radićemo kao grupa i napadati iz velikog broja ofanzivnih setova koji će prijati igračima u timu, ali ne želimo da se previše zalećemo, moramo da budemo konstantni šta god da radimo", objasnio je Stiv Neš.

Njegovi asistenti u Bruklinu biće Majk D'Antoni, Nešov bivši trener, a tu su Ime Udoka i Amari Stodemajer, koji je sa Nešom u Finiksu činio fantastičan tandem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: