Zasedao UO NBA: Početak sezone 25. decembra?

Upravni odbor NBA lige sastao se u petak kako bi razgovarao o sezoni 2020/2021.

Izvor: PT

Petak, 23.10.2020.

19:30

Zasedao UO NBA: Početak sezone 25. decembra?
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Prema pisanju ESPN-a, čelnici najjače košarkaške lige na svetu voleli bi da takmičarska godina krene 25. decembra, odnosno na Božić po gregorijanskom kalendaru.

Ovaj datum je poseban u NBA jer se tradicionalno na Božić igraju utakmice između najboljih ekipa, te čelnici lige žele to i da iskoriste.

Pojedini vlasnici franšiza takođe su za 25. decembar, dok drugi ipak misle da je to malo izvodljivo, te bi voleli da se datum početka pomeri na sredinu januara.

Adam Silver, komesar NBA, prošog meseca je rekao da je cilj da se navijači vrate u dvorane, da se odigra 82 meča i plej-of, ali, prema pisanju ESPN-a, poslednjih dana se polako odustaje od tih ciljeva jer se pandemija koronavirusa ne stišava.

Prioritet je da sezona krene krajem decembra ili početkom januara, čak i ako bi to značilo da navijačima neće biti dozvoljen ulazak u dvorane.

Takođe, razmatra se o skraćivanju sezone, odnosno igranju manje od 82 utakmice.

ESPN navodi da je "Dan D" 30. oktobar kada će sve biti poznato.

NBA draft na programu je 18. novembra, a malo posle toga kreće i prelazni rok, takozvani "free agency".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: