Nije kraj dok Džimi ne kaže – tripl-dabl za pobedu Majamija!

Majami Hit je savladao Los Anđeles Lejkerse u petoj utakmici finala NBA lige – 111:108.

Izvor:

Subota, 10.10.2020.

02:15

Nije kraj dok Džimi ne kaže – tripl-dabl za pobedu Majamija!
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Fantastičan meč odigrao je Džimi Batler, koji je upisao drugi tripl-dabl u finalnoj seriji.

Batler je postigao 35 poena (11/19 iz igre, 1/3 za tri poena, 12/12 slobodna bacanja), upisao 12 skokova, 11 asistencija, 5 ukradenih lopti i jednu blokadu.

Pratili su ga sjajni Dankan Robinson sa 26 poena (7/13 za tri), Nan sa 14, Adebajo sa 13, Hiro sa 12 i Krauder sa 11 poena, dok se Igudala nije upisao u listu strelaca.

Na drugoj strani, Džejms je imao 40 poena, 13 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte, dok je Entoni Dejvis ubacio 28 poena, uz 12 skokova, 3 asistencije, 3 blokade i 3 ukradene lopte.

Lebron je od starta želeo da pokaže kako igra na najvećoj sceni.

Dva polaganja je lako pretvorio u četiri poena, a odlično ga je ispratio Dejvis sa brzih šest poena i jednim sjajnim ’tomahavk’ zakucavanjem, upravo posle asistencije Lebrona. Napravili su Lejkersi na startu seriju 9:0 i imali su +5, pa je Spolstra već na pola prve četvrtine morao da iskoristi dva tajm-auta.

Džimi Batler i Dvajt Hauard imali su jedno rvanje ispod koša, pa su obojica zaradili tehničke greške.
Majami je odlično zaigrao i napravio seriju od 9:0, kojom dolazi do +4.

Dejvis je uspeo da pogodi dva puta, ali se onda povredio, pošto je nezgodno doskočio.

Na kraju prve četvrtine Majami je imao prednost od 25:24. Fantastično je Majami otvorio drugu četvrtinu.

Napravili su seriju 11:3 i zahvaljujući uglavnom dobroj odbrani nekadašnjem MVP-ja finala Andreu Igudali, došli su do +9.

Pogađali su Hiro, Nan i Adebajo, dok je na drugoj strani trojku pogodio Lebron Džejms.

Niko iz Lejkersa nije mogao da pogodi ništa, pa je Lebron uzeo stvari u svoje ruke i u prvih 6 minuta druge četvrtine postigao je sve poene za svoj tim, pošto ih je ubacio 11.

Smanjili su Lejkersi na minus šest, morao je Spolstra da zatraži tajm-aut, a problem za Frenka Vogela bio je što je u prvih 15 minuta meča iskoristio čak četiri tajm-auta i ostala su mu samo tri do kraja meča.

Nije mogao više do poluvremena da ih traži, pa je morao da veruje u svoju ekipu i lidere na parketu. Majami je nastavio da dominira na skoku i defanzivnom i ofanzivnom, igrali su dobru odbranu i došli do +11 zahvaljujući neverovatnom Batleru, koji je imao 15 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte na tri minuta do kraja poluvremenu.

Ipak, nekoliko promašaja Robinsona, neshvatljiv promašaj Adebaja i izgubljena lopta i Lejkersi zahvaljujući Lebronu i Kuzmi prave seriju od 8:0 i vraćaju se na minus tri na dva minuta do kraja poluvremena.

Lebron je imao 21 poen.

Posle tajm-auta Spolstre, videli smo nekoliko trojki – Hiro je ostao usamljen i pogodio, Dejvis je ubacio sa devet metara, a onda Batler pogađa preko Dejvisa u poslednjim sekundama i donosi Majamiju +4 na poluvremenu (60:56).

Na poluvremenu je Batler imao 22 poena, 6 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, bez ijedne izgubljene!

Pratili su ga Nan sa 11, Robinson sa 10 i Hiro sa 8 poena.

Lebron je imao 21 poen, 4 skoka, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu, dok je Dejvis imao 13 poena, 7 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i blokadu. Na startu drugog poluvremena igralo se koš za koš.

Sevale su trojke, Džejms je jednu ubacio sa 10 metara i uspeli su Lejkersi da dođu do izjednačenja. Batler se nije zaustavljao i nastavio je u svom ritmu, pa je pogodio uz faul Hauarda, koji je na kraju bio nesportski.

U nastavku akcije je Batler uhvatio ofanzivni skok, asistirao Hiru koji pogađa trojku, a ruki i u narednom napadu pogađa i Majami serijom 8:0 odlazi na +8.

Lebron, Kuzma i Dejvis vraćaju Lejkerse poenima i uz dobru odbranu ponovo prilaze na minus jedan tri minuta pre kraja treće četvrtine. Seriju 7:0 Lejkersa prekida Krauder, koji je pogodio trojku i bio fauliran, pa je realizovao i dodatno slobodna bacanje za četiri poena u jednom napadu.

Još jednu trojku uz faul pogodio je Dankan Robinson i pogodio dodatni penal, a posle velikog broja promašaja za tri poena, Lejkersi su do poena uspevali samo da dođu sa linije za slobodna bacanja, gde je pogađao Dejvis.

Batler je na kraju deonice sjajno asistirao za Adebaja i na kraju treće četvrtine bilo je +6 za Majami (88:82). Batler na startu poslednje četvrtine upisuje 10. skok za tripl-dabl, a zatim i 11. asistenciju za Robinsona, koji pogađa trojku za +9.

Lebron je uzvratio trojkom posle dva bacanja Adebaja i smanjio prednost Majamija sa 11 na 8 poena, ali je zatim bacio loptu u aut u kontri i napravio faul u napadu.

Posle +8 za Majami, stao je šut i Lejkersi su zategli odbranu.

Napravili su preokret na šest minuta do kraja zahvaljujući bacanjima Dejvisa i trojci Poupa (97:96).

Lejkersi su nastavili sa serijom koja je iznosila 17:3 i na četiri minuta do kraja imali su +3 (99:96).

Majami je zategao odbranu, Batler je blokirao Džejmsa i ukrao loptu Karuzu, a trojkom Robinsona i zakucavanjem Adebaja, Majami ponovo dolazi do prednosti (101:99).

A onda neverovatna završnica.

Batler pogađa za 103:101, da bi Lebron uz faul pogodio preko dvojice i realizovao dodatno slobodno bacanje za 104:103 za Lejkerse.

Džimi pogađa ponovo na minut do kraja za 105:104 za Hit, ali Lebron ubacuje 40. poen za 106:105.

Fauliran je Batler na 47 sekundi i pogađa dva slobodna bacanja za 107:106 za Hit.

Dejvis pogađa posle ofanzivnog skoka za 108:107 na 22 sekunde do kraja, a Batler sa dva bacanja na 16 sekundi do kraja donosi 109:108 Majamiju.

Deni Grin je u poslednjem napadu promašio otvorenu trojku, Moris je uhvatio ofanzivni skok i bacio loptu u aut, neshvatljivo, pa je ostalo samo 2,2 sekunde, a tajm-auta nije bilo.

Fauliran je Hiro, pogodio je dva bacanja, a Lebron je sa pola terena promašio trojku i meč je bio gotov.

Naredni se igra u noći između nedelje i ponedeljka od 01:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: