Kokoškov: Ne treba kriviti Divca što nije birao Dončića

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov govorio je o Vlade Divcu, NBA ligi ali i svojoj karijeri.

Izvor: SN

Petak, 25.09.2020.

21:45

Kokoškov: Ne treba kriviti Divca što nije birao Dončića
Photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Igor je bio gost hrvatske redakcije Index.

Vlade Divac je često bio kritikovan zbog svojih odluka, a prečesto zbog biranja Marvina Beglija umesto Luke Dončića, što je Kokoškov i prokomentarisao.

"Svaka stvar u životu donosi rizik. Niko na svetu nije sto posto siguran u svoje odluke u svakodnevnom životu. U ovom poslu je važno da se one najvažnije, strateške odluke donesu ispravno, jer one određuju budućnost organizacije na duži niz godina. Sve ostalo predstavlja rizik. Imao sam privilegijuda radim s Lukom Dončićem kada je Slovenija bila prvak Evrope. Ko je tada mogao znati da će Luka postati jedan od pet najboljih košarkaša sveta? Ja prvi nisam. Da sam tada rekao da će Luka danas biti možda najdominantniji igrač NBA lige, to bi bila laž. To nije mogao znati ni Luka, pa tako to nije znao ni Divac. Marvin Begli je dobar igrač i u tom trenutku odluka koju je Divac donio imala je logiku. Kingsi su tada imali plejmejkera Dierona Foksa, Bogdan Bogdanović je stigao, u timu je bio i Badi Hild i ideja je bila da se prostor očisti. Iz današnje perspektive suvišno je pričati je li to bila greška, naravno da jeste, ali ponavljam, takve odluke su deo ovog posla i bilo bi nepošteno kriviti Divca", rekao je Igor Kokoškov.

Luka Dončić je ove sezone igrao sjajno, vodio Dalas Maverikse do plej-ofa i čak je na kraju uvršten u idealnu petorku sezone NBA lige, dok se s druge strane Marvin Begli muči sa povredama i nije mnogo vremena proveo na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: