Jokić opet na TV B92 – izjednačenje ili "rizičnih" 3-1 za LAL?

U petak ujutru u 3 časa (TV B92) po našem vremenu Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi igraju četvrti meč finalne serij Zapada NBA plej-ofa.

Izvor: AK

Četvrtak, 24.09.2020.

14:00

Jokić opet na TV B92 – izjednačenje ili
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nagetsi su sjajno reagovali na 0-2 i dominantnom predstavom, doduše uz oscilacije koje su mogle skupo da ih koštaju, nadigrali Lejkerse u trećem meču.

Nikola Jokić i Džamal Marej su u trećoj utakmici dobili neophodnu podršku saigrača, pre svih Džeramija Granta sa 26 poena, te Montea Morisa i Pola Milsepa i pokazali da u takvim uslovima mogu ne samo da pariraju najboljem timu Zapada u regularnom delu sezone, već i da potpuno kontrolišu meč. U meču koji su Nagetsi dobili 114:106 presudila je pre svega sjajna tranzicija Nagetsa i dominacija u skoku. Primera radi, 193 centimetra visoki Marej je imao više skokova nego cela centarska linija Lejkersa.

Pritom, u svakom periodu se isticao drugi igrač, pa je tako na početku "povukao" Jokić sa 11 poena u prvom periodu, potom je Grent eksplodirao sa 12 u trećem kvartalu, da bi u finišu, u trenutku kada se "lomio" meč, eksplodirao Marej i sa dve trojke "nokautirao" Lejkrse.

"Jezerašima" nije pomogla ni tripl-dabl partija Lebrona Džejmsa, koji je za razliku od prethodnih utakmica bio na svom nivou i u poslednjoj četvrtini, ali je tokom meča izgubio čak šest lopti. "Igrali su bolje od nas, bili su agresivniji u tri četvrtine", rekao je Lebron o porazu, "Imali smo 16 grešaka za 25 poena i poslali ih 29 puta na liniju za slobodna bacanja. To neće biti dobitna kombinacija za nas ako opet budemo to radili. Znali smo to, čak i posle druge utakmice, pričali smo o tome, pokušali da izbegnemo. Moramo biti bolji u četvrtoj".

Jasno je da će i u nastavku serije, u kojoj se ističu dueli udarnih tandema dva tima (Dejvis 95 poena, Džejms 71 – Marej 73, Jokić 73) ključni faktor biti treći košgeter.

Kao što je Kentevijus Koldvel-Poup "pogurao" Lejkrse sa 18 poena u prvoj utakmici, to je u trećoj za Nagetse uradio pomenuti Grent, pa se postavlja pitanje ko će iskočiti u četvrtoj.
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
U redovima Nagetsa se očekuje reakcija mladog Majkla Portera, može da se razgoropadi i iskusni Milsep, dok Lejkersi čekaju reakciju pre svega od Ronda i Kuzme.

Nagetsi će svakako biti vrlo motivisani nakon pobede u sredu da izjednače na 2-2, dok se javnost već šali da to ne bi bilo loš scenario ni za Lejkerse, s obzirom da je Denver u prethodne dve runde preokrenuo 1-3 protiv Jute Džez i Klipersa.

Budite uz B92.net i TV B92 ujutru od 3 časa i gledajte nove duele Jokića sa Dejvisom i Dvajtom Hauardom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: