"Jokić ne može da skoči, a nezaustavljiv je – kako?"; Lilard: Veština, tajming, glava

Demijan Lilard, plejmejker Portland Trejl Blejzersa, pričao je o srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Izvor: PT

Nedelja, 20.09.2020.

09:00

Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Lilard je bio gost u emsiji Stivena Ej Smita na ESPN-u i u jednom trenutku popularni voditelj ga je pitao da mu objasni "fenomen" Nikole Jokića.

"Vratimo se Jokiću, i ovim ne želim da ga uvredim, ali utisak je kao da ne može da skoči na ivičnjak, a iz nekog razloga je nezaustavljiv. Da li možeš da mi objasniš zašto niko ne može da ga čuva? Šta je problem?".

"Veština, šutira teške šuteve i pogađa ih, tajming, koristi glavu. Nije mu potreban atleticizam ili brzina da uradi nešto, dobro čita igru. Šutnuće kada ne očekujete, sa desne noge... Nikada ne znate da li će šutnuti ili dodati i mislim da je to izazov za sve. Slično nešto kao što je radio Zek Rendolf, imao bi 26 poena i 14 skokova, a nije bio atletski nadmoćan", kaže Lilard i dodaje:

"Jokić ima osećaj za poentiranje, za skok, čita igru i može da vidi šta će se tek desiti. Teško je braniti to".

Lejkersi su u prvom meču finala Zapada uspeli da odigraju odličnu odbranu na Jokiću, međutim više je on sâm uradio, uz naravno arbitre, da bude zaustavljen. Brzo je ušao u problem sa ličnim greškama, te je dosta vremena proveo na klupi.

Videćemo kakav će biti odgovor Jokića i Nagetsa u drugom meču koji je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, koji ćete moći da gledate na TV B92 (01:30).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: