"Kondicioni trener je izvukao Jokića iz tima – za tri dana bi se povredio"

Nikola Jokić u centru je pažnje svih svetskih medija, pa su tako o njemu intervju sa menadžerom Miškom Ražnatovićem napravili novinari hrvatskog "Indexa".

Izvor: SS

Subota, 19.09.2020.

12:24

Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Poznati agent je govorio o počecima srpskog centra i kako je stigao u Megu, razvojni klub čiji je Ražnatović vlasnik.

Hrvatske novinare je zanimalo kako je prepoznat talenat u dečaku koji je imao očigledan višak kilograma i gotovo da nije izgledao kao košarkaš.

"Nije bio baš kao na onim fotografijama, ali imao je višak kila i bio je znatno fizički slabiji od svih drugih u ekipi. Kondicioni trener odmah ga je izvukao iz timskog treninga da mu telo dovede u stanje da može trenirati s ostatkom tima. Rekao je da će se povrediti u roku od tri dana ako odmah krene s punim treningom. Ali Jokić je pokazao da fizikalije nisu presudne i to mi je jako drago jer otvara vrata svim klincima da maštaju kako mogu postati Ol-star igrači, da nije bitno imati brdo mišića i skakati ne znam koliko visoko. On je krajnje atipičan primer, ali dobar za sve klince koji igraju košarku, pogotovo u ovoj našoj lucidnoj regiji", kaže Ražnatović.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Iz Mege, gde je napredovao u svakom smislu, i fizičkom i tehničkom, otisnuo se na NBA draft.

"Naravno da tada nisam mogao ni zamisliti da će imati ovakvu karijeru. Da budem iskren, bio sam zadovoljan kad je na NBA draftu bio 41. pik. To je bio izuzetan rezultat, ali i pokazatelj da ti brojevi ne znače previše. Imao je sreće da je došao u pravu sredinu koja mu je dala šansu da napreduje i pokaže što zna. Iz godine u godinu sve je bolji, a mislim da će i dalje napredovati", rekao je Ražnatović.

Pored čuvene anegdote da je Jokić za obrok jeo pola kile masnog bureka i dve litre koka-kole, Ražnatoviću je još jedna posebno draga.

"Bio je jako popularan među decom pa je jedanput potpisao toliko autograma da mu se upalila tetiva na ruci, zbog čega je propustio nedelju dana treninga i par utakmica", istakao je Ražnatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: