Majami na pogon Dragića preokrenuo -17 i poveo 2-0! VIDEO

Košarkaši Majami Hita savladali su Boston Seltikse rezultatom 106:101 i poveli 2-0 u seriji finala istočne konferencije.

Izvor: LN

Petak, 18.09.2020.

08:00

Majami na pogon Dragića preokrenuo -17 i poveo 2-0! VIDEO
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Majami je ponovo slavio pobedu posle neizvesne završnice i došao korak bliže velikom finalu.

Meč je obeležila nova fenomenalna partija slovenačkog plejmejkera Gorana Dragića, koji je imao 25 poena (10/19), tri skoka i pet asistencija.

Boston je bio taj koji je prvi došao do prednosti, dvocifrene, pošto je krajem druge deonice došao do čak +17.

I početkom treće četvrtine Seltiksi su imali visoku prednost, ali je Majami u nastavku potvrdio da je ovaj plej-of – plej-of preokreta.

Već na kraju treće četvrtine izabranici Erika Spolstre uspeli su da naprave preokret i da pred pauzu imaju uz sve okolnosti velikih +7.

Tu nije bio kraj drami, pošto je Boston uspeo da se vrati, napravi seriju 15:2 i povede pred ulazak u završnicu.
Posle trojke Brauna za -3 na 49 sekundi, a zatim promašaja Kraudera, do kraja su Seltiksi imali napad za izjednačenje, ali je Braun promašio šut.

Pored Dragića u ekipi Majamija istakao se Bem Adebajo sa 21 poenom, deset skokova i četiri asistencije. Dankan Robinson imao je 18, a Džimi Batler 14 poena.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Kemba Voker sa 23 poena. Po 21 su dodali Džejson Tejtum i Džejlen Braun, a Smart je imao 14.

Naredni, treći meč serije igra se u nedelju od 2.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: