Čudovišni Jokić za patnju Klipersa

"Nadobudnost Klipersa je vodila u propast, baš kao i gala-izdanje Nikole Jokića", prenosi DW natpise nemačkih medija nakon istorijskog preokreta Denver Nagetsa.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

13:15

Čudovišni Jokić za patnju Klipersa
Foto: Reuters/USA Today Sports

Već su naslovi na nemačkim sportskim portalima puni hvalospeva na račun Nikole Jokića, čiji su Denver Nagetsi spektakularno eliminisali Los Anđeles Kliperse i ušli u finale Zapadne konferencije NBA lige.

"Jokićev šou" (portal sport1), "Senzacija Denvera zahvaljujući čudovišnom tripl-dablu Nikole Jokića" (portal spox) samo su neki od napisa. Sportski magazin Kiker na svom portalu piše o „blamaži“ Klipersa čije su zvezde Kavaj Lenard i Pol Džordž podbacile u odlučujućoj sedmoj utakmici koju je Denver dobio sa 104:89.

U seriji koja se igra na četiri pobede, Klipersi su imali vođstvo od 3:1 pa su "očito bili previše samouvereni", piše Kiker.

"Predvođeni izvanrednim Nikolom Jokićem, koji je pored 16 poena upisao i 13 asistencija i senzacionalna 22 skoka, kao i ništa manje moćnim Džamalom Marejem (40 poena), Denver je od kraja druge četvrtine bio nezaustavljiv i nakon poluvremena je definitivno okrenuo utakmicu"
, dodaje magazin.

Tako je Denver postao prvi tim u istoriji koji je u istom plej-ofu dvaput preokrenuo zaostatak od 3-1 u partijama. U finalu Zapadne konferencije ih čekaju Lejkersi, još jedan tim iz Los Anđelesa.
Foto: Reuters/USA Today Sports
U komentaru posvećenom sunovratu Klipersa koji su bili među favoritima za prsten, portal spox navodi: "Klipersi su u liku Kavaja Lenarda imali igrača koji je zaslužio svoj status i prošle sezone u Torontu pokazao da u plej-ofu zna da ubaci u veću brzinu. Ostatak tima bio je ubeđen da može to isto. Ta nadobudnost je vodila u propast, baš kao i gala-izdanje Nikole Jokića".

Dodaje se da čak ni posle tri pobede nad Klipersima zaredom, u kojima je Denver imao dvocifreni zaostatak, malo ko može da tvrdi da su Nagetsi bolji tim ili da imaju dužu klupu.

"Ipak, Denver je nemilosrdno pokazao koliko je krhka tvorevina kojoj fali temelj. Nagetse ništa nije izbacilo iz takta, dobro su nosili svoj identitet, uvek ponavljajući da je pritisak na suparniku. Klipersi naprotiv ni u poslednjoj utakmici svoje sezone nisu našli definitivni identitet".

Portal zaključuje da očajno izdanje Klpersa nije u skladu sa njihovom reputacijom, premda je "ta reputacija, kao i mnogo šta kod Klipersa, teorijska, a ne praktična kategorija. Navodno pravi kvalitet ovog tima videće se možda iduće godine. Ovog puta su makar zajedno patili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: