Čovek koji je stvorio Jokića: Kad Rivers odluči da ga udvaja, to pokazuje koliko ga cene

Nikola Jokić blista u NBA plej-ofu i nosi Denver Nagetse, a njegove igre je za TV B92 prokomentarisao Dejan Milojević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

13:55

Čovek koji je stvorio Jokića: Kad Rivers odluči da ga udvaja, to pokazuje koliko ga cene
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Milojević je bukvalno "stvorio" Jokića gurnuvši ga u prvi tim Mege 2012. kao 17-godišnjaka.

Sada u 25. godini Jokić je najbolji centar NBA lige i ključni igrač tima koji se bori za plasman u finale Zapada.

Nagetsi su u prvoj rundi preokrenuli 1-3 protiv Jute Džez, a sada su u polufinalu konfenrecije nadoknadili takođe 1-3 i izborili sedmi meč (sreda 3h, TV B92).

"Nikola je najbolji igrač i predvodi Denver. Igra sjajno, igra nesebično, pravi druge igrače boljim. Ali cela ekipa igra jako dobro. u šesto meču su odigrali sjajnu timsku odbranu u drugom poluvremenu. to je razlog vraćanja sa -19 i preokreta u roku od deset minuta", rekao je Milojević za TV B92.

Denver je u petom meču preokrenuo 16 poena zaostatka, a onda u šestom preokrenuo 49:68 nadigravši Kliperse 60:25 u poslednjih 22 minuta igre.

"Denver ima dva vrhunska igrača – Mareja i Jokića i da bi se dobila vrhunska ekipa kakvi su Klipersi moraju obojica da igraju na vrhunskom nivou. Jokić je tako odigrao celu utakmicu, ali se i Marej priključio u drugom poluvremenu. Igrao je veoma nesebično iako je imao utakmica gde je malo više igrao za koš nego što bi trebalo po mom mišljenju. Ali je sada bio sjajan. Nikola je postigao neke bitne koševe i svaka im čast. Gledamo sedmu utakmicu i navijamo".
Klipersi nemaju rešenja za Jokića koji uprkos konstantnim udvajanjima beleži dabl-dablove.

"To je najbolji pokazatelj koliko cene Jokića. Kada Dok Rivers odluči da vas udvaja, ne samo jednu utakmicu nego čitavu seriju, to najbolj govori o rejtingu koji Nikola ima. A to je apsolutno zasluženo. Jako ga je teško čuvati i na niskom postu i licem. Odličan je šuter".

Često se u javnosti stiče utisak da Jokić nema status prave zvezde u NBA ligi, posebno zbog negativnih komentara u slučaju povremenih slabijih izdanja.

"Ne znam što uopšte gledaju i čitaju komentare. Nikola ima jako dobru reputaciju tamo. Da nije tako on ne bi bio izabran u najbolju petorku lige. Zvanično najbolji centar lige prošle godine, a verujem i da će biti ove. To mi odavde malo pričamo da Nikola nema reputaciju, ali verujte on je tamo superstar. On je ol-star igrač. Komentari postoje, ljudi komentarišu sve igrače. Tako komentarišu i Lebrona. Komentare nikad nisam čitao, ne zanimaju me. Gledam utakmicu i uživam",
zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: