Rajaković u Memfisu: Ovo je jedinstvena prilika

Srpski košarkaški trener Darko Rajaković prokomentarisao je prelazak iz Finiks Sansa u Memfis Grizlise.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

11:05

Default images

Rajaković će biti pomoćnik glavnog trenera Grizlisa Tejlora Dženkinsa, a zameniće Hrvata Nevena Spahiju.

Srbin se pridružio Glizlisima nakon što je tokom sezone 2019/2020 bio pomoćni trener Montiju Vilijamsu u Sansima, gde je pomogao u ostvarenju najvećeg procenta pobeda još od sezone 2014/2015. i savršenog 8-0 učinka tokom nastavka NBA sezone u Orlandu.

"Veoma sam uzbuđen što sam se pridružio Tejlorovom osoblju i timu Grizlisa. Ovo je jedinstvena prilika da se na značajan način doprinese razvoju visoko konkurentnog i održivog programa u Memfisu", rekao je Rajaković, "Takođe bih želeo da se zahvalim Montiju i Sansima i da im poželim sve najbolje".

Pre svog boravka u Finiksu, Rajaković je radio sedam sezona (2012/2019) u Oklahoma Siti Tanderu, provevši poslednjih pet kao pomoćni trener.

Tander je prosečno beležio 49 pobeda tokom Rajakovićevih pet sezona na mestu pomoćnog trenera, sa četiri nastupa u plej-ofu, uključujući i finale Zapadne konferencije 2016. godine. Pored toga, bio je i glavni trener Tandera u NBA letnjoj ligi u Las Vegasu 2014. i 2015. godine.

Rajaković se prvobitno pridružio Tanderu 2012. godine, kao glavni trener tadašnje filijale tima NBA G lige, Tulsa 66ers, postavši prvi glavni trener rođen van Severne Amerike u istoriji NBA G lige.

U dve sezone (2012-2014), kao glavni trener Tulse, Rajaković je zabeležio rekord 51-49 (51%) i plasman u polufinale NBA G lige 2013. godine. Dok je radio kao glavni trener Tulse, bio je angažovan i kao jedan od pomoćnih trenera Tandera na NBA All-Star utakmici 2014. godine u Nju Orleansu.

"Svi smo vrlo uzbuđeni što smo dočekali Darka u Memfis Grislisima"
, rekao je Dženkins, "Pokazao je strast, inicijativu , visok koeficijent inteligencije u košarci i ljubav prema podučavanju košarke na visokom nivou, kako na međunarodnom nivou, tako i u NBA ligi. Njegov dodatak našem sjajnom trenerskom osoblju doprineće poboljšanju razvoja naših igrača, osoblja i tima u budućnosti".

Srpski stručnjak poreklom iz Čačka je bio pomoćni trener selektora reprezentacije Srbije na FIBA Svetskom kupu 2019. u Kini. Srbija je to takmičenje završila na petom mestu, uključujući pobedu nad nacionalnim timom SAD.

Rajakovićeva međunarodna trenerska karijera uključuje i tri sezone (2009-2012) koje je proveo kao glavni trener Espacio Torrelodonesa u Španiji, gde je u svojoj prvoj sezoni odveo tim na šampionat Primere Division de Baloncesto u Madridu.

Rajaković je trenersku karijeru započeo sa 16 godina u omladinskom timu Borca u svom rodnom Čačku. Posle tri sezone (1996-1999) sa čačanskim Borcem, imenovan je za glavnog trenera omladinskih timova (ispod 20 i ispod 18 godina) beogradske Crvene zvezde i vodio ih je na dva prvenstva Srbije tokom svog osmogodišnjeg mandata (1999-2007).

Rajaković je 2004. godine stekao diplomu trenera košarke na Beogradskoj košarkaškoj akademiji, a 2006. godine je diplomirao sportski menadžment na Univerzitetu Alfa BK u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: