Denver je besmrtan – Jokić uništio Kliperse i izborio sedmi meč!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse u šestom meču serije polufinala zapadne konferencije – 111:98.

Izvor: LN

Nedelja, 13.09.2020.

18:10

Denver je besmrtan – Jokić uništio Kliperse i izborio sedmi meč!
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Denver je i drugi meč zaredom uspeo da trijumfuje kada mu je pretila eliminacija, te da izbori sedmu utakimcu.

Ovaj preokret bio je još sjajniji od onog u prethodnoj utakmici jer su sada umesto zaostatak od 16, nadoknadili zaostatak od 19 poena iz drugog poluvremena.

Nikola Jokić je ponovo bio neverovatan i meč je završio sa 34 poena (13/22), 14 skokova, sedam asistencija i po blokadom i ukradenom loptom.

Ovo je bio peti meč u ovogodišnjem plej-ofu, uključujući i meč sa Jutom, da je Denver pobedio kada mu je pretila eliminacija.

Sedma utakmica će se igrati u noći između utorka i srede.

Denver je odlično počeo utakmicu i postigao šest brzih poena, ali je usledila serija Klipersa koji su sa 11:0 naterali Melouna da pozove tajm-aut.

Jokić je dobro igrao od samog početka i pogađao je gotovo sve što je zamislio, ali lakih asistencija, kao i obično protiv Klipersa, nije bilo.

Ekipa Doka Riversa igrala je odličnu timsku odbranu, ali im je pre svega ulazio šut, pa je njihova prednost rasla i na kraju prve deonice iznosila je osam poena (26:34).

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOGA. Denver nije mogao da odoli Klipersima bez Mareja i Jokića na startu druge deonice, u kojoj je dominirao i "dominirao" Geri Heris.

Heris je bio skandalozno loš u napadu, ali fenomenalan u odbrani, toliko da je u jednom trenutku u tri vezana napada svaki put ukrao loptu protivnicima.

Jokić je tada pogodio šut koji su svi verovatno već videli za samo minus dva i svoj 15. poen, ali je upravo sredinom druge deonice krenuo krah Nagetsa.

Sve je ulazilo pre svega polu Džordžu, razigran je bio rezervista Džamajkl Grin, a Denver nije imao nikakav odgovor – ni ofanzivno, a pre svega defanzivno.

Na poluvremenu je zbog toga bilo ogromnih +16 za Kliperse (47:63).
Photo by Michael Reaves/Getty Images
Početak treće četvrtine nije doneo lepe vesti za Nagetse, koji su nedugo nakon starta imali najveći zaostatak dana, od čak 19 poena.

Usledila je serija Melounovih izabranika, odgovor sa druge strane, a onda pravo niotkuda serija od 13:0 Nagetsa kojom su se potpuno vratili u meč – 68:73.

Klipersi u tim trenucima meča ništa nisu mogli da pogode, ali je Denver zabrinula povreda Mareja kojem je Džordž pao na nogu.

U trenucima kada je trebalo da prelome meč, Nagetsi su srljali i nisu pogađali, a to su Klipersi iskoristili. Ipak, ne zadugo.

Beverli je početkom četvrte deonice otišao na klupu zbog šest faulova, a trojkama Torija Krega Denver je poveo prvi put od početka utakmice (82:79).

Kada su Klipersi mislili da i dalje imaju šanse usledio je novi šou Jokića. Dve trojke zaredom za ogromnih 91:84.
Nastavio je srpski centar da dominira, sjajno rešava udvajanja i pogađa neverovatno teške šuteve, a Klipersi su sve vreme bili u nokdaunu.

Denver se odjednom "odlepio" i na dvocifrenu razliku, a odgovora sa druge strane terena do kraja meča nije bilo.

Jokića je najbolje pratio Marej sa 21 poenom (9/13) i po pet skokova i asistencija. Heris je užasno krenuo, ali na kraju završio sa 16 poena i čak četiri ukradene lopte.

Dvocifreni su bili i Porter sa 13, odnosno Moris sa deset poena.

Na drugoj strani verovatno najbolji plej-of meč ove sezone odigrao je Džordž, koji je imao 33 poena (9/21), šest skokova i pet ukradenih lopti.

Kavaj Lenard je ubacio 25 poena (8/18), 14 je imao Lu Vilijams, a 11 Džamajkl Grin. Ivica Zubac je uhvatio 12 lopti, ali šutirao iz igre tek 1/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

399 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: