Jokić odveo Denver u polufinale Zapada!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez 80:78 i sa 4-3 u seriji koju su gubili 3-1 plasirali se u polufinale Zapada NBA plej-ofa!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 02.09.2020.

02:00

Jokić odveo Denver u polufinale Zapada!
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nikola Jokić postigao je odlučujući koš za Nagetse, nadmudrivši u reketu Rudija Gobera 28 sekundi pre kraja meča.

Juta, koja je nadoknadila 19 poena zaostatka s početka trećeg perioda, imala je 17,5 sekundi za napad za izjednačenje, ali je Heris izbio loptu Mičelu iz ruku.

Usledila je kontra Denvera, Kreg umesto da troši vreme ulazi na polaganje i promašuje.

Loptu hvata Gober koji je dodaje Konliju, ovaj šutira trojku za pobedu, ali lopta ostaje na obruču!

Dva tima su podlegla pritisku važnosti sedmog meča, pa smo gledali najslabiji duel u ovoj seriji sa svega 158 poena.

Potpuno su podbacili najbolji pojedinci serije Džamaj Marej i Donovan Mičel, pa je pobednika odlučio duel Jokića i Rudija Gobera u reketu u poslednjoj četvrtini.

Iako je skoro ceo period igrao sa pet faulova i imao problema sa Francuzom u odbrani, Jokić je preuzeo odgovornost u napadu i predvodio Nagetse do pobede.

Pročitajte još Jokić: Ko god da je protivnik – ne odustajemo Srbin je meč završio sa 30 poena (12/23 iz igre), 14 skokova i 4 asistencije, dok je Gober ubacio 19 (8/13) uz 18 skokova.

Jokić je postigao 17 od svega 30 poena celog tima Nagetsa u drugom poluvremenu!

Jokića je najbolje pratio Merej sa 17 poena (7/21), dok je dvocifren učinak imao još samo Majkl Porter sa 10 uz 9 skokova.

Najefikasniji u ekipi Jute bio je MIičel sa 22 poena, ali je postigao samo jedan koš u poslednjem periodu i izgubio loptu u ključnom napadu.

Pročitajte još Šampion na kolenima – Tejtum i Smart odveli Boston na 2-0

Dvocifren učinak je imao još samo Džordan Klarkson sa 10, dok su se ispromašivali tragičar Konli (2/13) i Džo Ingles (3/10) koji je pogodio samo jedan šut nakon što je ubacio dva koša u prvom minutu susreta.

Nagetsi će u polufinalu Zapada igrati sa Los Anđeles Klipersima. U drugom polufinalu konferencije Lejkersi čekaju pobednika sedmog meča serije između Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera.
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Iako je Juta postigla prvih pet poena na meču preko Inglesa, Denver bolje otvara meč odluke.

Jokić je prekinuo seriju Australijanca, a potom su se raspucali Marej, Moris i Porter za seriju Nagetsa 8:0 (13:7).

Nijeng trojkama održava priključak Jute, ali trojkom Jokića Denver stiže do dvocifrene razlike (26:16).

Razigrao se Jokić, koji je brzo uveo u problem sa faulovima Gobera (3 na startu drugog perioda), a pratili su ga Porter i Moris koji donosi Denveru +17 (44:27).

Mičel se probudio u završnici poluvremena sa dva uzastopna koša, ali Nagetsi nastavljaju u istom ritmu i posle pauze pa koševima Jokića i Mareja stižu do ogromnih +19 (55:36).

Međutim, tada Nagetsi kao da gube kontrolu, a razigrava se Mičel koji sa devet uzastopnih poena vraća Džez u igru (55:45). U nastavku trećeg perioda Jokić je praktično sam nosio igru Denvera, serijom od pet poena vraća svoj tim na +10 (65:55), ali je Mičel bio nezaustavljiv s druge strane.

Sjajnom kombinacijom sa Goberom vraća svoj tim na -5 (65:60), pritom nateravši Jokića da napravi četvrti faul i završi na klupi pred poslednji kvartal.

Bez Jokića na parketu Denver nije imao rešenja u napadu, što Juta koristi i preko Konlija i Gobera stiže na pola koša zaostatka.

Tada se Jokić vraća i kreće "rat" sa Goberom, poeni evropskih centara sa obe strane i potpuni egal meča do poslednjeg minuta (74:74).

Marej sa dve sjajne akcije odvodi Denver na +4, ali Konli kreira dva koša za Jutu za 78:78 pred poslednjih 50 sekundi.
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Usledio je napad Jute, logično preko Jokića, koji je izvrteo Gobera i položio za 80:78, na 27,8 sekundi pre kraja.

Juta je posle kratke akcije tražila tajm-aut, a loptu je 17,5 sekudi pre kraja dobio Mičel.

Krenuo je ka reketu, ali mu je Heris izbio loptu. Uhvatio ju je Kreg koji umesto da troši vreme kreće na koš i promašuje.

Gober stiže do lopte koju brzo prosleđuje ka Konliju, on dolazi do linije za tri poena, ali pogađa samo obruč!

Mičel i Konli su tragičari, Jokić junak – Denver ide na Kliperse!

Tok meča Denver – Juta mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

317 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: