Šok – Indijana otpustila trećeg najuspešnijeg trenera u istoriji

Indijana Pejsersi otpustili su višegodišnjeg trenera Nejta Mekmilana.

Izvor: LN

Sreda, 26.08.2020.

17:57

Šok – Indijana otpustila trećeg najuspešnijeg trenera u istoriji
Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images

Mekmilan je optušten nakon što je u plej-ofu njegov tim glatko "počišćen" od Majami Hita.

Bivši košarkaš je trenerskim poslom krenuo da se bavi 1999. godine, a na "kormilu" Indijane bio je od 2016. godine kada je dobio unapređenje sa pozicije asistenta.

"Želeo bih da se zahvalim Nejtu za vreme provedeno sa timom. Ovo je bila veoma teška odluka za nas, ali mislimo da je u najboljem interesu organizacije. Nejt i ja smo godinama unazad imali i loše i dobre trenutke. Bila mi je čast da sarađujem sa njim svih 11 godina (u Indijani i Portlandu", navodi se u saopštenju koje je potpisao Kevin Pričard, predsednik košarkaških operacija franšize iz Indijanapolisa.

Ono što je u saopštenju zapalo za oko javnosti je to što su pozdravljajući Mekmilana Pejsersi istakli njegov plej-of učinak od 3 pobede i 16 poraza.

Mekmilan je sveukupno imao dobar učinak, od 183 pobede i 136 neuspeha, ali mu je uvek nedostajalo nešto u doigravanju.

Indijana je ove sezone bila iznad očekivanja u regularnom delu sezone, a u plej-ofu ih je zadesio veliki peh jer najbolji igrač ekipe Domantas Sabonis nije odigrao nijednu utakmicu. Takođe, Viktor Oladipo nije uspeo da zaliči na sebe nakon što se gotovo celu sezonu oporavljao od teške povrede.

Pedesetšestogodišnji stručnjak će ostati upamćen kao trener koji se nalazi na trećem mestu po pitanju ostvarenih pobeda u istoriji Indijana Pejsersa (183).

Indijana je već krenula u potragu za novim trenerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: