"On je s****a, uništio mi je karijeru"

Čuveni košarkaš Čikago Bulsa Redži Tajus i dalje je ljut na trenera Kevina Loferija.

Izvor: SN

Petak, 14.08.2020.

16:30

Photo by: Mike Powell/Getty Images

Redži Tajus je 1978. godine došao u Čikago Bulse kao 9. pik sa drafta i to iz UNLV, kada ga je trenirao Džeri Tarkanijan.

Bulsi su tada imali turbulentan period, treneri su se menjali "kao na traci", a na Kevina Loferija je Redži Tajus posebno ljut.

Loferi je smanjio Tajusu minute sa 34 na samo 19, iako je bio "Ruki godine" u svojoj prvoj sezoni i jedan od bitnijih igrača Čikaga, ali ga trener nikako nije voleo.

"Trebalo je ranije da odem, ali sam se nadao da će se moja situacija promeniti. Nisam želeo da stvaram probleme. Moja želja je bila da čitavu karijeru budem igrač Čikago Bulsa, ja ni dan danas ne znam zbog čega me Kevin Loferi nije voleo i zbog čega me je terao iz tima. On je veliki s****a i uništio mi je karijeru, a umalo i život. Trejdovan sam uprkos mojoj želji, niko nije želeo da odem, ni generalni menadžer ni ostali treneri, ni vlasnici, ali on je pritiskao i pritiskao. Svi su me tamo voleli, a i ja sam njih. Za pet godina sam imao šest trenera u Čikagu...", rekao je iskreno Redži Tajus.

Tajus nikada više nije ponovio partije iz Čikago Bulsa, pošto je 1981. i 1983. godine bio "Ol Star" igrač, a baš posle te sezone, 1983. godine tačnije, Kevin Loferi seda na klupu Čikaga i dve godine kasnije dobija otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: