Oklahoma "okrenula" 22 razlike i srušila Majami

U noći iza nas odigrane su četiri utakmice u NBA ligi.

Izvor: SN

Četvrtak, 13.08.2020.

08:15

Oklahoma
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Svašta se desilo u ovoj 2020. godini, a jedna od lepših vesti je povratak sporta i NBA lige, pa nam se i plej-of primiče svakim danom sve više.

U noći između srede i četvrtka su košarkaši Oklahoma Siti Tandera savladali Majami sa 116:115 i tako uspeli da "zakažu" duel sa Hjuston Roketsima.

Duel će biti posebno interesantan jer je Kris Pol u Oklahomu trejdovan upravo iz Hjustona i to u zamenu za Rasela Vestbruka, koji je i u Roketsima jedan od glavnih igrača.

Majami je verovatno i najprijatnije iznenađenje po nastavku sezone, a sada su u tesnoj i napetoj utakmici poraženi od Oklahoma Siti Tandera sa 116:115, pa to znači da će u doigravanjima igrati protiv Indijana Pejsersa. Oni su bili bolji rival tokom tri četvrtine, "gazili" Oklahomu i pred ulazak u poslednji deo meča vodili sa 100:82, a potom dali još 4 poena, da bi tek tada stigao odgovor Oklahome.

Sjajnim šutem za tri poena i odličnim protokom uspevali su da malo po malo stižu Majami, a onda i da ih prestignu. Jedan od ključnih igrača bio je Majk Muskala, čovek koji je postigao poslednje dve trojke, koje su srušile Majami i donele pobedu minimalnom razlikom.

Bezli je sa 21 poenom bio najefikasniji, a Aleksander je imao 18, Galinari 14, a junak Muskala 6, dok je Kris Pol imao 12 uz 7 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani je Tajler Hiro imao 30 poena, Robinson 19, a Dragić 16. Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa upisali su novi poraz, igrajući bez dva najbolja igrača – Bena Simonsa i Džoela Embida, obojica zbog povreda (Simons operacija kolena, Embid povreda skočnog zgloba).

I pored tako okrnjenog sastava, Filadelfija je bila sasvim ravnopravan rival ubacivši 32 poena u prvoj četvrtini, da bi kasnije igrala sjajno i pratila aktuelnog šampiona u stopu, ali njihovi napori su bili dovoljni samo da se ostvari tesan poraz. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kajl Lauri i Kris Bušer sa po 19 poena, Pauel je imao 17, Siakam 15, a Gasol 11 postignutih poena.

U redovima Filadelfije, Tobajas Heris se istakao sa 22, Furkan Korkmaz je imao poen manje, Raulzinjo Neto 17, a Majk Skot 12 postignutih poena.

Toronto će u plej-ofu igrati protiv Bruklin Netsa, dok će Filadelfija za svog protivnika imati ekipu Bostona.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: