7:0! VIDEO

Košarkaši Finiks Sansa su i posle sedam odigranih mečeva u NBA "mehuru" bez ijednog poraza.

Izvor: LN

Sreda, 12.08.2020.

09:03

7:0! VIDEO
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Sansi su kolo pre kraja regularnog dela sezone savladali oslabljene Filadelfija 76erse rezultatom 130:107.

Ekipa iz Arizone se pobedom izjednačila sa Memfisom na devetom mestu Zapada, a ispred njih je na osmoj poziciji samo Portland sa pola utakmice prednosti.

Rezervisti File, koja je bila bez povređeno Bena Simonsa i Džoela Embida, pružili su dobar otpor, ali nisu mogli da izdrže do kraja protuv zahuktalog Finiksa.

U jednom trenutku poslednje deonice spustili su prednost rivala na tri poena, ali je Finiks "dodao gas" i došao do lake pobede.

Devin Buker je ponovo briljirao sa 35 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Mikal Bridžis je ubacio 24, Dario Šarić je bio odličan sa 18 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je Riki Rubio upisao 16 poena i deset uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani videli smo 23 poena Aleka Burksa, 22 poena Raula Neta i umalo tripl-dabl Kajla O'Kvina, koji je imao devet poena, deset skokova i 11 asistencija. Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Memfis Grizlise rezultatom 122:107.

Memfis je time ostao tek na jednom upisanom trijumfu u prethodnih sedam mečeva i sa "sigurne" osme pozicije pred početak nastavak sezone sve doveo u rizik.

Štaviše, Memfis sada ima najmanje šanse da se nađe u plej-of doigravanju sa Portlandom ili Finiksom, jer ih u narednom meču očekuje duel sa Milvokijem.

Boston je jako dobro otvorio meč i došao do visoke prednosti koju je samo u jednom trenutku ekipa Grizlisa uspela da smanji, krajem treće četvrtine.

Džejson Tejtum se istakao sa 29 poena (10/13), a pratili su ga Kemba Voker i Gordon Hejvord sa po 19, odnosno Markus Smart i Enes Kanter sa po 11.

Dža Morent je dominirao na drugoj strani sa 26 poena i 13 asistencija. Brendon Klark je imao 15, a Dilon Bruks 14 poena. Milvoki Baksi su upisali očekivano lak trijumf protiv Vašington Vizardsa, rezultatom 126:113.

Janis Adetokumbo je odigrao samo deset minuta, dok drugi najbolji igrač ove ekipe Kris Midlton nije ni igrao.

Vašington je u NBA "mehuru" na 0/7, čime je na tabeli pao iza Čikaga i Šarlota, ekipa koje se nisu ni kvalifikovale za "restart" sezone.

Bruk Lopez je imao 24 poena kod pobednika, Sterling Braun je dodao 23, a Frenk Mejson je upisao 19, uz pet skokova i šest asistencija.

Janis je uzeo samo tri šuta na utakmici i zabeležio 12 poena i devet skokova.

Rui Hačimura je bio najefikasniji kod Vizardsa sa 20 poena. Iš Smit je dodao 19, Džastin Robinson 15, a Tomas Brajant 13 poena.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: