Monstruozna partija Lilarda – 51 poen za pobedu nad Filom

Košarkaši Portland Trejlblejzersa su rezultatom 124:121 pobedili Filadelfiju Seventisikserse i stigli na korak od plasmana u NBA plej-of.

Izvor: SN

Ponedeljak, 10.08.2020.

08:45

Monstruozna partija Lilarda – 51 poen za pobedu nad Filom
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Portland Trejlblejzersi su uspeli da se približe plasmanu u plej-of, što je bio primarni cilj ekipe sa severozapada Sjedinjenih Američkih Država.

Oni sada imaju 33 pobede, koliko imaju i Memfis Grizlisi, a do pobede ih je nosio maestralni Dejmijan Lilard koji je ubacio čak 51 poen, dok je senku bacila povreda Džoela Embida.

Lilard je od početka "bio na misiji" i igrao fantastično, čak je u jednom momentu uspeo da natera Tobajasa Herisa da postigne autokoš. Doduše lopta se nesrećno odbila od Herisove ruke, ali je koš svakako priznat.

Maltene u sledećem napadu Džoel Embid je zabeležio rampu, a potom nezgodno stao i povredio skočni zglob, pa nije ni završio utakmicu. Videlo se da je Lilard bio ljut zbog lošeg nastupa od prethodne večeri, kao i da su ga pogodili komentari Pola Džordža i Patrika Beverlija za ona promašena slobodna bacanja i rešio je da se osveti i da pomogne timu da dođe do pobede.

Kada pogledamo prvo poluvreme, vidimo da je Portland bio posebno dobar u tom delu meča, pa se u svlačionice otišlo sa 67:58 u korist Blejzersa, iako su posle prvih 12 minuta imali 17 poena prednosti.

Korak po korak i Filadelfija se približavala, iako je igrala bez dva glavna igrača, Džoela Embida i Bena Simonsa, pošto je još pre meča objavljeno da će Simons zbog operacije kolena propustiti ostatak sezone.
Milton, Heris i Ričardson su preuzeli stvari u svoje ruke i uspeli da naprave seriju protiv uspavanog Portlanda, koji je tek periodično uspevao da ubaci neki poen, uglavnom preko Lilarda, Mekaluma i Karmela Entonija.

Pred početak finalne četvrtine, bilo je +1 za Filadelfiju, kada je na semaforu stajalo 91:92, a onda se Portland ponovo budi i zahvaljujući Karmelu Entoniju i Demijanu Lilardu ne dozvoljava Fili da se odlepi, a potom i stiže do 120:114.

Horford je posle Herisa i Bruksa pogodio trojku za dramatičnih 122:121 u korist Portlanda, a onda je na liniju slobodnih bacanja otišao Jusuf Nurkić i pogodio oba, pa je stavio konačnih 124:121. Demijan Lilard je odigrao monstruzan meč sa 51 postignutim poenom, uz 3 skoka i 7 asistencija, dok je Karmelo Entoni imao 20 poena uz 7 uhvaćenih skokova.

Si Džej Mekalum postigao je 16 poena, a Jusuf Nurkić 15. Na drugoj strani, sa 34 poena se istakao Džoš Ričardson, 20 je imao Bruks, 16 Heris, 15 Horford, a 11 Milton.

Da li će Portland ući u plej-of?
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: