Jedan od najluđih mečeva sezone – Jokić ponovo heroj Nagetsa!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez posle "ludog" meča punog preokreta i odlične partije Nikole Jokića.

Izvor: LN

Subota, 08.08.2020.

20:50

Jedan od najluđih mečeva sezone – Jokić ponovo heroj Nagetsa!
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Denver je nadoknadio 18 poena razlike, zatim "prokockao" dobijen meč, a onda odneo pobedu posle dva produžetka rezultatom 134:132.

Nagetsi su se trijumfom "odlepili" od Jute na trećem mestu zapadne konferencije i došli do treće pobede u pet odigranih mečeva u NBA "mehuru" u Orlandu.

Jokić je delovao potpuno nezainteresovano i nespremno za najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera u prvom poluvremenu, ali se probudio u nastavku i značajno doprineo pobedi.

Centar reprezentacije Srbije je meč završio sa 30 poena (11/21), 11 skokova, sedam asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte.

Najbolji centar sveta je probudio iz svog sna, Denveru doneo priključak u trećoj četvrtini, a onda potpuno preuzeo tok utakmice u svoje ruke u oba produžetka, a u prvom svojoj ekipi doneo koš u poslednjoj sekundi posle nesvakidašnje situacije.

Juta je dobro počela utakmicu šutevima za tri poena, a sa druge strane nije stigao adekvatan odgovor.

Rudi Gober je na prošlom međusobnom meču gledao Jokića kako beleži tripl-dabl, pa je sada ušao značajno motivisanije, što se videlo od samog starta.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo uz naš LIVE BLOG, kao i putem TV B92. Srpski centar nije imao odgovor za Francuza, a u redovima Nagetsa niko nije bio raspoložen, pa ni povratnik na teren Džamal Marej.

Prednost Džeza je isključivo rasla i na kraju prve četvrtine iznosila ogromnih +14.

Majklu Porteru, uz Jokića najboljem igraču Denvera u Orlandu, takođe nije išlo, pa je prvo poluvreme završio sa 0/5.

Juta je nastavila da pogađa, Gober je nastavio da "maltretira" Jokića, pa je visoka prednost ostala na strani Džeza i posle 24 minuta košarke.

Početak drugog poluvremena bio je potpuno drugačiji od prvog, pogotovo za Jokića i Portera, koji su se raspucali.

Denver je igrao sa više energije i bolje u odbrani, a Jokić je u jednom trenutku hladnokrvno pogodio dve trojke i posle dugo vremena svojoj ekipi doneo "pristojan" minus od sedam poena.

Gober je i dalje bio dobar, ali ne onoliko koliko u prvom poluvremenu, pa se Denver vratio. Ipak, Juta nije dala svoju prednost i ostalo je +9 za njih pred početak četvrte četvrtine. Rezervisti su počeli poslednju deonicu i to je više odgovaralo Denveru, koji se preko raspoloženog Portera vratio i konačno, prvi put od početka meča, izjednačio.

Ipak, ubrzo nakon toga je stala ekipa Nagetsa, ali na sreću po njih ni Juta nije bila preterano raspoložena.

Vratili su se starteri i tek tada je krenulo da se promašuje, pa dva i po minuta u drugom delu poslednje četvrtine nismo videli nijedan poen.

Drama je, međutim, bila "iza ugla".

Denver je na nešto više od deset sekundi imao, mislilo se, nenadoknadivi šest poena "viška". Mičel je tada promašio trojku, ali iznudio faul posle skoka.

Nagetsi su potom izgubili loptu pri izvođenju auta, a sudijama je promakao čist faul nad Porterom koji zbog pravila nisu mogli da dosude naknadno, pa je lopta pripala Juti.

Mičel je momentalno pogodio trojku, pa je fauliran Grent koji je pogodio samo jedno bacanje što je bilo dovoljno za +2. Ostalo je malo vremena, ali dovoljno da Jokić "ispadne" na piku, a Mičel donese izjednačenje.

Jokić kao da se naljutio u produžetku, pa je prvih šest poena svoje ekipe u prvom produžetku upisao upravo on. Denver je opet došao do prednosti, ali je Mičel nastavio da "sipa" i na 30 sekundi doneo prednost svojoj ekipi.

Jokić je pogodio dva bacanja za izjednačenje, međutim – Mičel za prednost Jute na 3,4 sekunde do kraja.

Tada se desila pomenuta nesvakidašnja situacija kada su sudije zaboravile da puste sat kod napada Denvera. Na sreću odluka je bila da se koš Jokića u poslednjoj sekundi prizna.

Ušlo se u drugi produžetak u kojem je "Džoker" nastavio da dominira i pogađa sve što je zamislio.

Juta se nije dala, ali je Denver održavao prednost. Međutim...

Iako je bilo +7 u poslednje minutu za Denver usledile su nove trojke Jute, pa čak i šansa da dođu do pobede.

Džamal Marej je na 4,2 sekunde do kraja imao priliku da okonča utakmicu, ali je promašio oba bacanja.

Odgovornost je preuzeo Mičel ali uspeo samo da uputi neprecizan šut sa pola terena - i kraj je konačno sviran. U ekipi Denvera se pored pomenutog Jokića istakao i Majkl Porter Džunior sa 23 poena i 11 skokova. Isti broj poena imao je i povratnik Marej, koji je upisao i 12 skokova i osam asistencija.

Džeremi Grent je sjajno odradio svoju ulogu i meč završio sa 21 poenom. Monte Moris je imao 15, a Tori Kreg 11 poena.

Na drugoj strani Mičel je imao 35 poena i osam asistencija, ali i skandaloznih 12/33 iz igre, iako je kada je bilo bitno pogodio maltene sve.

Najbolje ga je pratio Rudi Gober sa 22 poena i 13 skokova, ali je meč za Francuza završen prerano jer ga je Jokić naterao da napravi šest faulova.

Majk Konli je upisao 20, a Džordan Klarkson 19 poena.

Denver svoj naredni meč igra u utorak od 3.00 protiv Los Anđeles Lejkersa, dok Juta u ponedeljak od 21.00 izlazi na megdan Dalas Maveriksima.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

207 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: