Dončić u konkurenciji za novu nagradu

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić u konkurecniji je za još jednu NBA individualnu titulu.

Izvor: SN

Subota, 08.08.2020.

19:15

Dončić u konkurenciji za novu nagradu
Photo by Hector Vivas/Getty Images

Nagrada koja se dodeljuje igraču koji je najviše napredovao u tekućoj sezoni je dobila svoja tri kandidata.

To su Luka Dončić iz Dalas Maveriksa, Brendon Ingram iz Nju Orleans Pelikansa i Bem Adebajo iz Majami Hita.

Brendon Ingram je definitivno zaslužio da se nađe u ovoj priči, momak je svoju igru podigao na viši nivo od onoga što je pružao u Lejkersima, a Bem Adebajo je polako postao NBA zvezda u Majamiju.

Što se tiče Luke Dončića, on je prošle sezone bio ruki i ovakve stvari zaista mogu dodatno da mu podignu samopouzdanje, pa bismo od Luke mogli da vidimo još bolje partije, iako je na startu sezone igrao na MVP nivou.

Primećujemo da na listi nema Terija Rozira, kao ni Paskala Sijakama koji je imao šansu da postane jedini igrač u istoriji lige koji je dva puta uzeo titulu igrača koji je najviše napredovao.

Objavljena je i lista tri kandidata za najboljeg rukija godine i to su Dža Morent iz Memfisa, Kendrik Nan iz Majamija i Zajon Vilijamson iz Nju Orleansa. Realno gledano, Zajon ima najmanje šanse da se domogne nagrade, jer je najmanje igrao i najmanje postigao.

Što se tiče bitke između Kendrika Nana i Dža Morenta, to će biti izuzetno interesantno ispratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: