Ko je Finiksu "dozvolio" da pobeđuje? VIDEO

Košarkaši Finiks Sansa su sa malim očekivanjima i još manjom medijskom ispraćenošću došli u "Dizni svet" u Orlandu.

Izvor: LN

Petak, 07.08.2020.

10:09

Ko je Finiksu
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Imali su verovatno najmanje šanse od svih ekipa na Zapadu da se domognu osme pozicije i plej-ofa.

Devin Buker i Diandre Ejton su dosta toga pokazali ove sezone, ali se pred nastavak NBA lige više pričalo o potencijalnom trejdu Bukera nego o Finiksovom učešću u Orlandovom "mehuru".

I onda je za samo nekoliko dana Finiks svima predviđanja okrenuo naglavačke i naterao analitičare da se dobro zapitaju.

Sansi posle četiri odigrana meča u "Dizni svetu" imaju sve četiri pobede, te su jedini neporaženi po nastavku uz aktuelne šampione, Toronto Reptorse.

Finiks je u poslednjem meču pobedio Indijana Pejserse rezultatom 114:99 i njima naneo prvi prvi poraz, te postala jedina ekipa koja je uspela da zadrži Ti Džeja Vorena, koji je imao "samo" 16 poena na 7/20 iz igre.

Finiks je prethodno prvo pobedio Vašington Vizardse sa 125:112, zatim Dalas Maverikse sa 117:115, a onda potom šokirao Los Anđeles Kliperse sa 117:115.

Sve u svemu, Finiks je značajno prišao Memfisu i Portlandu, a prestigao San Antonio, Nju Orleans i Sakramento i trenutno je na desetom mestu Zapada. Najzaslužniji za ovakav uspeh Sansa je njihov najbolji igrač Devin Buker, koji je pogodio šut protiv Pola Džordža za pobedu nad Klipersima.

Momak čije je srednje ime Armani u Orlandu beleži 28 poena u proseku i na to dodaje i 6,5 asistencija, a odlično ga prati i Diandre Ejton sa 18,2 poena i 9,2 skoka.

Finiksu do kraja regularnog dela sezone igra protiv dobrih ekipa, ali im ide u prilog što su sve već obezbedile plej-of.

Prvo se sastaju sa Majamijem, potom sa Oklahomom i Filadelfijom, a na kraju sa Dalasom.

Finiksu niko nije davao šanse, a ih imaju više i od Sakramenta, i od San Antonija, i od Nju Orleansa. Ukoliko uđu u plej-of biće to najveće iznenađenje ove sezone, definitivno.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: