Bogdanović: Moj stil košarke je da pobeđujem VIDEO

Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, otkrio je kako je uspeo da od jednog od najgorih mečeva karijere dođe do jednog od najboljih.

Izvor: LN

Petak, 07.08.2020.

09:29

Bogdanović: Moj stil košarke je da pobeđujem VIDEO
AP Photo/Ashley Landis, Pool)

Bogdanović je vodio svoje Sakramento Kingse do prve pobede u četvrtom meču u "Dizni svetu" u Orlandu, protiv Nju Orleans Pelikansa rezultatom 140:125.

Iako je u prethodnom meču protiv Dalasa šutirao 1/15, pred ovaj nije promenio apsolutno ništa.

"Radio sam isto što radim i svakog dana. Ove večeri sam se 'zapalio', prethodne nisam. Možda je to zato što smo bili na nacionalnoj televiziji, pa sam morao malo da 'dam gas' (smeh)", počeo je Bogdanović.

Bogdanović ne samo da je dominirao protiv Pelikansa, već je, što je njemu najbitnije, ostvarena i pobeda.

"Na prvoj utakmici je trebalo da mu pomognemo više (Foks postigao 39 poena, Kingsi izgubili prim. aut), a bio je i bitan faktor danas. I ostali momci, takođe. Ja sam bio u ritmu, oni su mi davali loptu i tražili me. Kada su krenuli agresivnije da me čuvaju, to je otvorilo prostora za saigrače. Mislim da smo u napadu odigrali dosta dobro, ali u odbrani moramo da još radimo na nekim stvarima".


Reprezentativac Srbije ništa nije namenski promenio pred ovaj meč, ali je možda nešto došlo podsvesno.

"Mislim da to može da se desi bilo kome. Mislim da sam možda (večeras) bio malo psihički spremniji. Ali, pred meč sa Dalasom sam uradio isto što sam uradio i danas. Nisam promenio rutinu, uopšte. Išao sam u teretanu kao i svaki prethodni put. Držao sam se rutine, uzimao svoje šuteve, i to je sve. Nekada ćete imati loše veče, možda me je to 'guralo' i stvaralo mi pritisak danas. Ja volim pritisak, mislim kada ga imam da reagujem dobro i da to uvek moram da imam u glavi. Ali, što se tiče promene, nisam ništa promenio. Gledao sam snimke (sa utakmice sa Dalasom) i mnogi šutevi su mi izašli iz koša. Ono što je suludo je da me je Luk (Volton) ubacio kada smo pri kraju gubili pet, šest razlike. To mi je bio najteži šut večeri i pogodio sam ga. Moram da se držim rutine i to je to". Sakramentu je ovo bila prva pobeda u "Dizni svetu" posle tri vezana neuspeha, što ih je ostavilo u igri za plasmanom u plej-of.

"Protiv Sparsa na prvoj utakmici smo imali konstantnu prednost od pet poena, nikako nismo mogli da dođemo do +10, što smo danas uradili nekoliko puta. Gubili smo lopte i protiv Sparsa i protiv Dalasa mnogo, imali smo veliku prednost i nismo uspeli da je zadržimo. Drugi problem je bila odbrana, o njoj često pričamo i mislim da smo odradili dobar posao u prethodna dva meča, ali za večeras... Mislim da možemo bolje. Bili smo priterani uza zid, na 0-3, ovo nam je bila poslednja šansa. Morali smo više da se trudimo i mentalno da se pripremimo i moram da kažem da je ovo bila dobra reakcija ekipe".


U njegovim izjavama se jasno može videti žal za utakmicama protiv San Antonija i Dalasa, gde su "kraljevi" u nekoliko navrata imali značajnu prednost.

"Moj stil košarke je da pobeđujem na utakmicama i to svi znaju, ne moram o tome da pričam. Svi se trudimo kao tim da uđemo u plej-of, znamo šta je potrebno da uradimo. Korak po korak smo bliži tome, propustili smo već tri šanse, odnosno dve, budimo realni, 'oduvani' smo protiv Orlanda. Imali smo dve dosta dobre utakmice protiv Dalasa i San Antonija gde smo mogli da pobedimo barem jedanput, ali to je košarka, to se dešava, to je NBA i morate da budete spremni".


Iako bi matematički i uz poraz ostali u igri, bivši as Partizana i Fenerbahčea ističe da je ovo za njegovu ekipu bila poslednja šansa. "Znamo da se borimo sa Nju Orleansom, što znaju i oni, od toga ne možete da pobegnete. Morate da napravite iskorak kao ljudi i igrate. Oni su prethodno pobedili Memfis, što im je bila prva pobeda, a mi smo bili na 0-3 što je stavilo pritisak na nas. I dalje ćemo imati pritisak, ali meni se to sviđa, ja volim kada on postoji".

Iako deluje da je mogao da uzme i više od 20 šuteva, Bogdan kaže da su saigrači konstantno pokušavali da mu "doture" loptu.

"Kao što sam rekao, ko god se 'zapali' moramo da ga pronađemo. To smo radili danas za mene, a u prvom meču protiv Foksa. To mi radimo i to pokušavamo da radimo. Sa malo više strpljenja u napadu i više pametnih odluka, kao što je bio slučaj danas, to će nas dovesti u bolju poziciju da pobeđujemo. Protiv Dalasa smo promašili poslednjih par šuteva. Da sam ja neki dao, pobedili bismo. Razmišljajte o tome".


Za kraj je 28-godišnji bek objasnio kako bi trebalo da izgleda igra Sakramenta.

"Tako mi učimo da igramo odakle ja dolazim - nesebično, da čitamo igru. Kada god sam bio otvoren bio sam siguran, šutirao sam. Nisam promašio prvih nekoliko šuteva. Kada su krenuli da me udvajaju video sma mnogo slobodnog prostora i rekao sam 'visokim' igračima: 'Hej, sada je vaše vreme'. Pričao sam i sa Foksom i rekao mu da Holidej sada mene čuva, 'zaključava' me, ne pomaže nikome, pa da sada on ima prostora. Tako se on 'zapalio'. Mi tako moramo da igramo, tako igraju svi veliki timovi, to je visokointeligentna košarka i zbog toga su stvari lakše. Drago mi je što imam saigrače koji razumeju način na koji želimo da igramo i zbog toga je sve lakše i meni, ali i ostalima", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: