Splićani u transu – stigao Medžik Džonson FOTO/VIDEO

Legendarni NBA košarkaš Irvin "Medžik" Džonson stigao je u Hrvatsku na porodični odmor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

10:45

Default images

Čuveni košarkaš Los Anđeles Lejkersa je uplovio u dalmatinske vode u svojoj 150.000.000 dolara vrednoj jahti Akvili dugoj 85,6 metara.

Džonson je izazvao trans u Splitu gde bi sa porodicom i prijateljima trebalo da se zadrži nekoliko dana pre nastavka plovidbe ka drugim destinacijama na Jadranu.

Na splitskoj Rivi ga je dočekalo nekoliko desetina ljudi koji su ga opkolili, ali se Medžik vidno raspoložen rado slikao sa svima.

Medžik uživa u neverovatnom luksuzu na jahti koja je izgrađena 2010. godine i predstavlja najveći privatni brod izgrađen u SAD-u još od 1930. godine. Njegova jaha zvanično prima samo 12 gostiju, dok je na njoj sve vreme 28 članova posade.

Nedeljni najam iznosi 945.000 dolara, a poseduje teretanu, bioskop, bazen, dve sobe za masaže, spa, đakuzi, noći klub i najmoderniju satelitsku komunikaciju.

Medžik je bio zaštitni znak Los Anđeles Lejkersa tokom osamdesetih godina prošlog veka kada je predvodio "jezeraše" do pet NBA titula.

Ostaće upamćeni njegovi spektakularni dueli sa legendom Boston Seltiksa Lerijem Birdom. Džonson je 1996. izabran među 50 najvećih igrača u istoriji NBA, a 2002. ušao je u košarkašku Kuću slavnih.

S američkim "Timom snova" je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Medžik je već po dolasku u NBA ligu bio smatran fantastičnim igračem. To je potvrdila i činjenica da je izabran kao prvi na NBA draftu 1978. godine.

Iako je visok čak 206 centimetara, što bi bila visina za bilo koju od pozicija tri, četiri, pa čak i pet (nisko krilo, krilni centar, centar), trener je mladog Medžika stavio na poziciju plejmejkera.

Lejkersi su tu sezonu dominirali nošeni briljantnim partijama Džonsona i jednog od najboljih igrača svih vremena Karima Abdul-Džabara. U novembru 1991. godine je na pres konferenciji otkrio da je HIV pozitivan i da se povlači iz košarke.

Usledile su glasine da je Medžik homoseksualac s obzirom na to da je postojala stigma kako se samo homoseksualne osobe mogu zaraziti HIV virusom.

Džonson je to demantovao, a javnost ga je proglasila herojem zbog svoje otvorenosti u vezi sa zarazom.

Iako nije igrao, svejedno je izabran za sledeću Ol-star utakmicu, a potom je i odabran u reprezentaciju za Olimpijske igre 1992. godine – čuveni "Drim tim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: