Bogdanović heroj, Kingsi pobedili posle velikog preokreta

Košarkaši Sakramento Kingsa su rezultatom 106:102 pobedili Los Anđeles Kliperse u predsezonskoj utakmici u Orlandu.

Izvor: SN

Ponedeljak, 27.07.2020.

21:40

Bogdanović heroj, Kingsi pobedili posle velikog preokreta
Photo by Katelyn Mulcahy/Getty Images

U Orlandu se bez publike (samo virtuelni gledaoci) igraju utakmice predsezone NBA lige, što je jako dobra vest za sve ljubitelje košarke.

Sada su Kingsi posle velike drame pobedili Los Anđeles Kliperse u utakmici u kojoj su veliku ulogu odigrali Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Na kraju prve četvrtine mogli smo da konstatujemo da su trojke bile glavno oružje oba tima. Klipersi su tako napravili dvocifrenu prednost u dva navrata, a Kingsi uspeli da se vrate. Ukupno je postignuto devet trojki, a prvu za Sakramento ubacio je Bogdan Bogdanović.

Kada je počela druga četvrtina, videli smo još bolju partiju Klipersa i Pola Džordža, a uz njega je odličan bio i Kavaj Lenard, a kada se uključila klupa momaka iz Los Anđelesa bilo je jasno da je pred Kingsima bio izuzetno težak posao.

Los Anđeles Klipersi imali su prednost od 52:43 posle 24 minuta košarke, a najefikasniji pojedinac je bio Pol Džordž sa 15 postignutih poena. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je uz Herisona Barnsa sa 8 poena bio najefikasniji na drugoj strani.
U nastavku susreta, Klipersi su pokazali moć, da bi onda odlučili da malo uspore tempo što je Luk Volton iskoristio i njegovi izabranici su se korak po korak vraćali, pogotovo u četvrtoj četvrtini u koju se ušlo sa +10 u korist Klipersa.

Potom kreće serija Sakramenta, prva je bila 12:0 odmah na startu finalnog kvartala, a druga je bila 10:0 i u obe je Bogdan Bogdanović bio jedan od učesnika, pa smo tako za kratko vreme došli toga da Kingsi od -21 dođu do +4, 99:95.

Bilo je ludo u završnici u Orlandu, Megruder je pogodio za 100:99 i Volton zove tajm aut posle koga ide akcija za Nemanju Bjelicu koji je šuterski bio stidljiv i pogodio je Nemanja vrlo važnu trojku za 102:100.

Potom je Bogdanović bio fauliran, pogodio oba bacanja za 104:100 i na kraju su Kingsi uspeli da iskontrolišu meč i da pobede sa 106:102.

Bogdan Bogdanović je sa 21 poeno bio najefikasniji učesnik na meču i uz to je uhvatio 4 skoka i podelio 3 asistencije, dok je Nemanja Bjelica imao 3 poena uz po 4 skoka i asistencije.

Badi Hild je imao 17 poena i 8 skokova, a Džajls, Foks i Herison Barns postigli su po 12 poena. Na drugoj strani, Pol Džordž je za 28 minuta imao 19 poena, Markus Moris 18, a Kavaj Lenard 17 postignutih poena.

Utakmicu između Los Anđeles Klipersa i Sakramento Kingsa možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: