Pre 10 godina, Lebron je doneo odluku VIDEO

Na današnji dan, 9. jula 2010. godine, Lebron Džejms saopštio je svoju odluku.

Izvor: B92
Podeli

Lebron Džejms bio je slobodan agent i tada je bilo jasno da se neće zadržati u Klivlend Kavalirsima. Džejms je želeo da uživo na televiziji saopšti gde će igrati naredne sezone i njegova odluka bila je jedan od najgledanijih sportskih događaja te godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Lebron je u plej-ofu 2010. godine poražen u finalu Istočne konferencije sa Klivlendom od Orlando Medžika, predvođenim Dvajtom Hauardom, i odlučio je da je vreme da napusti Kavse.

Saopštio je da će karijeru nastaviti u Majami Hitu, gde će se ujediniti sa četvrtim pikom iz svoje draft klase Dvejnom Vejdom, koji je već bio NBA šampion i MVP finala.

Kasnije će im se pridružiti i Kris Boš, gde će oformiti "veliku trojku", a Lebron je obećao navijačima Hita "ne jednu, ne dve, ne tri titule"...

U prvoj sezon su bili poraženi u finalu, gde su ih šokirali sjajni Dalas Maveriksi, a posle toga su uzeli dve titule zaredom, gde je Lebron bio MVP.

Posle poraza od Sparsa u finalu 2014. godine, Lebron je po isteku četvorogodišnjeg ugovora napustio Majami i vratio se u Kavse, gde je osvojio još jednu šampionsku titulu.

strana 1 od 37 idi na stranu