Vins Karter o legendarnom zakucavanju: Nisam imao plan, hteo sam sve da oduševim

Vins Karter je bio gost podkasta Ernija Džonsona i njih dvojica su govorili o brojnim interesantnim temama.

Izvor: SN

Utorak, 07.07.2020.

11:15

Vins Karter o legendarnom zakucavanju: Nisam imao plan, hteo sam sve da oduševim
Photo: Getty Images/ Jed Jacobsohn / Staff

Karter je između ostalog pričao i o tome na koji način je ušao u takmičenje zakucavanja 2000. godine, a taj njegov performans smatra se za jedan od najboljih svih vremena.

Rekao je da nije imao unapred pripremljen plan već da je za mnoga dobio ideju neposredno pred izvođenje i da je želeo sve da oduševi.

"Kada zakucavate imate ideju koliko ste visoko, a ja to vidim na potpuno drugi način. Ukoliko se ne osećam dobro, nisam dobro skočio, znam šta da uradim i kako da zakucam. Moje prvo zakucavanje je oduševilo mnoge, ali ne i mene. Nisam to želeo da izvedem. Želeo sam da pobedim, a sa takvim zakucavanima to neću, zato sam posle skočio sa pravog mesta i doneo taj "WOW faktor" koji sam tražio. Znao sam šta se od mene očekuje, a ja od sebe uvek očekujem više. Svi ti momci sa strane su znali koilko mogu i želeo sam da ih oduševim. Kevin Džonson me je gledao na Mekdonalds srednjoškolskom takmičenju kada sam pobedio, želeo sam da i on kaže da nije znao da to mogu da izvedem. Adrenalin me udara, dvadesetak hiljada ljudi nestrpljivo čeka da vidi šta ću uraditi. Nikada nisam skočio toliko visoko kao za onu "vetrenjaču" kada se okrenem za 360 stepeni... Tek ruka u obruču... To smo Trejsi i ja uradili jer su mi rekli da moram da imam partnera za jedno zakucavanje. Trejsi je bacio loptu o parket i pala je tačno gde treba. Sećam se da sam u jednom magazinu video tipa sa loptom između nogu i želeo sam da to izvedem, iako nisam to previše vežbao. Delovalo je kao dobra ideja i uspeo sam to da izvedem. Sva ta zakucavanja su mi pala na pamet pre nego što sam ih izveo, po prijemu lopte. Ako pustite snimak, videćete da unaokolo lutam bez cilja. Malo sam se pomolio za ruku u obruču i nadao sam se samo da neću pasti", ispričao je Vins Karter.

Karter se potom dotakao i rasnih tenzija, mirnih protesta i kako je svoju ćerku odveo na mesto u Atlanti gde je jedan afroamerikanac ubijen od strane policije.

"Ovo je godina edukacije za sve nas. Boli sve što se trenutno događa u svetu. Ako se vratimo tri do pet godina unazad da smo tražili da se zastave spuste, a statuti promene svi bi se smejali. Imamo priliku da budemo deo veliki promena. Ja sam svoju ćerku odveo na mesto gde je Rejšard Bruks ubijen i sav sam se naježio, a ona nije mogla da veruje", kaže Karter.

Kompletnu epizodu možete gledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: