Irving želi da odustane od NBA i pokrene svoju ligu?!

Kajri Irving, kontroverzni američki košarkaš, pokrenuo je razgovore o nastanku lige nezavisne od NBA.

Izvor: LN

Sreda, 17.06.2020.

12:39

Irving želi da odustane od NBA i pokrene svoju ligu?!
(Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Irving je u poslednje vreme ponovo u centru pažnje iz razloga koji nemaju veze sa košarkom, ovog puta vezanim za nastavak sezone.

NBA sezona 2019/20 je suspendovana, ali se naporno radi na tome da se ona nastavi 30. jula u Diznilendu u Orlandu. Ipak, takav vid razvoja situacije ne odgovara Irvingu.

Irving je nedavno reagovao na nastavak sezone rekavši da on ne bi trebalo da se desi ne zbog pandemije koronavirusa, već zbog toga što u Americi vlada rasizam i i dalje su aktivni protesti protiv istog.

"Protivnik sam odlaska u Orlando. Tu mi nešto smrdi. Ja sam protiv sistemskog rasizma i ostalih sr**a i spreman sam da se odreknem svega što imam zarad društvenih reforma", rekao je tada Irving.

On je naveo da je uz njega još oko 80 košarkaša koji dele mišljenje, a prema najnovijim informacijama svojim saigračima predstavio je još jednu ideju.

Irving je, prema izveštaju pojedinih američkih medija, predložio da igrači pokrenu sopstvenu ligu, a nejasno je da li bi to značilo da se preskoči takmičenje u Orlandu ili ne.

Nedugo nakon što je ova informacija dospela u javnost, oglasila se novinarka Tejlor Ruks koja je navela da su joj neimenovani izvori rekli da Irving nikada nije rekao to što je navedeno u medijima.

Takođe, kada je video da je (ne)tačna informacija "procurela" u medije, izašao je iz grupnog četa u kojem je navodno predstavio svoj predlog.

O svemu se oglasio i Kajrijev malo poznati saigrač iz Bruklina Tio Pinson kratkim komentarom.

"Ovo su lažne vesti. Prestanite", naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: