Divac i Kingsi otpustili čuvenog komentatora zbog rasističkog komentara

Grent Nejpir, dugogodišnji komentator utakmica Sakramento Kingsa, otpušten je od strane Sakramento Kingsa i medijske kuće NBC.

Izvor: PT

Sreda, 03.06.2020.

17:10

Divac i Kingsi otpustili čuvenog komentatora zbog rasističkog komentara
Foto: YTSS/ Sports 1140 KHTK

Nejpir, koji je poznat po rečenici "If you don't like that, you don't like Kings basketball" (Ako ne volite ovo, ne volite košarkašku Kingsa), bio je neoprezan na društvenoj mreži Tviter.

Čuveni komentator Kingsa, koji nije voljen među košarkašima, bio je upitan od strane Demarkusa Kazinsa šta misli povodom parole "Black lives matter", odnosno "Životi crnaca su važni".

Ova akcija na društvenim mrežama pokrenuta je zbog Džordža Flojda koji je ubijen od strane policajca koji mu je devet minuta klečao na vratu, čime mu je sprečio dotok kiseonika u mozak.

Poznato je da Kazins i Nejpir nisu u najboljim odnosima i ovim pitanjem je bukvalno namestio otkaz komentatoru jer je priželjkivao ovakav odgovor.

"Hej! Kako si? Mislio sam da si me zaboravio. Nisam te čuo godinama. Svi životi su važni! Svaki", napisao je Nejpir. Kada prosečen čovek pročita ovakav odgovor pomisli da Nejpir nije ništa loše rekao, štaviše u pravu je, međutim ljudi su, onima kojima nije jasno zašto je ovo uvredljivo, brzo objasnili.

"Reći "Svi životi su važni" kao odgovor na "Životi crnaca su važni" je isto kao da kažete vatrogascima da bi trebalo da gase svaku kuću u naselju, iako je samo jedna u požaru... jer su sve kuće važne. Da, vaša kuća je važna, ali ona ne gori!", napisao je neko u komentaru.

Kazins je Nejpiru na ovo odgovorio "pa da, očekivano", a potom su reagovali i njegovi nadređeni. Legendarni komentator više neće komentarisati utakmice Kingsa, a i izgubio je posao na NBC-u.

"Grent je podneo ostavku u Sakramentu. Želimo da mu zahvalimo na svemu što je uradio za našu franšizu i želimo mu sve najbolje", stoji u saopštenju Sakramento Kingsa, čiji je generalni menadžer Vlade Divac.

"Želim da se zahvalim navijačima na podršci. Kingsi će mi oduvek biti u srcu", rekao je Nejpir.

Sakramento Kingsi sada se nalaze u potrazi za novim komentatorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: