Vlasnik NBA tima koji je otpustio 45.000 ljudi: Činim im uslugu

Pandemija koronavirusa i te kako utiče i na ekonomske prilike u svetu, a samo u Americi je otpušteno više od 10 miliona radnika.

Izvor: MT

Nedelja, 12.04.2020.

13:00

Vlasnik NBA tima koji je otpustio 45.000 ljudi: Činim im uslugu
Photo by Scott Halleran/Getty Images

Među vlasnicima koji su ljudima podelili otkaze je i prvi čovek Hjuston Rokitsa, Tilman Fertita.

Pored NBA franšize, on drži i lanac restorana širom Sjedinjenih Američkih Država.

Fertita je pred Uskrs otpustio čak 45.000 radnika, što je naišlo na mnogo kritika i osuda, pošto je on milijarder i 414. najimućniji čovek na svetu sa bogatstvom od oko 4,6 milijardi dolara.

"Prošao sam krizu 1987, 2000. i 2008. godine. Činite ljudima uslugu ako ih prvo nasmejete, a onda ih prvo stavite na listu nezaposlenih nakon otpremnine koju im date", rekao je Fertita za "Foks".

On ističe da nije imao izbora.

"Svi smo morali da otpustimo manji broj ljudi tokom godine. Ali sada u osnovi morate da zatvorite čitavu kompaniju. Ništa nije otvoreno. To je poput naučno-fantasičnog filma u koji nikad ne bi verovao. Mi smo sve zatvorili u roku od 48 sati, ali još uvek moramo da plaćamo plate i otpremnine, to je oko 100.000.000 dolara. Godišnje isplatimo samo 1,5 milijardi evra na plate"; dodao je Fertita.

On veruje da će se sve vratiti u normalu početkom maja.

"Moramo da otvorimo početkom maja, ne samo zbog finansijske strane, već i zbog mentalnog zdravlja ljudi", zaključio je Fertita.

Zanimljivo, Fertita igračima Hjuston Rokitsa nije smanjivao plate, a najveću ima Džejms Harden – 38,2 miliona dolara godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: