"Kobi mi je došao u sobu u dva ujutru i rekao – 'hajde da osvojimo titulu'"

Pau Gasol, proslavljeni španski košarkaš, prisetio se trenutka kada je trejdovan iz Memfis Grizlisa u Los Anđeles Lejkerse.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Gasol je u Lejkerse trejdovan početkom februara 2008. godine i kasnije će biti jedan od najvažnijih za osvajanje dve titule – 2009. i 2010.

Gasol je u podkastu novinara ESPN Zeka Loa otkrio svoj prvi kontakt s legendarnim Kobijem Brajantom.

"Nakon što sam završio medicinski pregled u Los Anđelesu pridružio sam se ekipi koja je bila u Vašingtonu. Nije trebalo da igram tu utakmicu jer nisamo imao priliku da treniram sa ekipom", rekao je Gasol i nastavio:

"Kobi mi je pisao poruke od momenta kada sam trejdovan. Rekao mi je da, kada dođem u Vašington, da hoće da me poseti u sobi. Da mi poželi dobrodošlicu.Odgovorio sam mu da je sve u redu, da će biti kasno, negde oko 1.30 iza ponoći i da možemo ujutru da popričamo. A, on mi je rekao: 'Ne, ne, dolazim'".

Brajant, koji je tragično poginuo 26. januara u padu helikoptera, mnogo puta u životu pričao je koliko je Gasol imao važnu ulogu u osvajanju titula.

"Došao je, bio sam pozitivno iznenađen, i rekao mi je da je srećan i uzbuđen što sam došao, ali i da želi da osvojimo titulu. Od početka mi je poslao poruku kakav je. Ovde smo da osvojimo titulu. Tu je pokazao kakav je lider".

strana 1 od 49 idi na stranu