"Kobi mi je došao u sobu u dva ujutru i rekao – 'hajde da osvojimo titulu'"

Pau Gasol, proslavljeni španski košarkaš, prisetio se trenutka kada je trejdovan iz Memfis Grizlisa u Los Anđeles Lejkerse.

Izvor: PT

Ponedeljak, 06.04.2020.

09:27

Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Gasol je u Lejkerse trejdovan početkom februara 2008. godine i kasnije će biti jedan od najvažnijih za osvajanje dve titule – 2009. i 2010.

Gasol je u podkastu novinara ESPN Zeka Loa otkrio svoj prvi kontakt s legendarnim Kobijem Brajantom.

"Nakon što sam završio medicinski pregled u Los Anđelesu pridružio sam se ekipi koja je bila u Vašingtonu. Nije trebalo da igram tu utakmicu jer nisamo imao priliku da treniram sa ekipom", rekao je Gasol i nastavio:

"Kobi mi je pisao poruke od momenta kada sam trejdovan. Rekao mi je da, kada dođem u Vašington, da hoće da me poseti u sobi. Da mi poželi dobrodošlicu.Odgovorio sam mu da je sve u redu, da će biti kasno, negde oko 1.30 iza ponoći i da možemo ujutru da popričamo. A, on mi je rekao: 'Ne, ne, dolazim'".

Brajant, koji je tragično poginuo 26. januara u padu helikoptera, mnogo puta u životu pričao je koliko je Gasol imao važnu ulogu u osvajanju titula.

"Došao je, bio sam pozitivno iznenađen, i rekao mi je da je srećan i uzbuđen što sam došao, ali i da želi da osvojimo titulu. Od početka mi je poslao poruku kakav je. Ovde smo da osvojimo titulu. Tu je pokazao kakav je lider".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: