SAD na kolenima – NBA ne razmišlja o nastavku sezone

Nastavak sezona u NBA ligi pod velikim je znakom pitanja s obzirom na situaciju s koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Jeenah Moon/Getty Images)
Photo by Jeenah Moon/Getty Images)

SAD je zemlja sa ubedljivo najviše pozitivnih ljudi na virus Covid-19, uskoro i tri puta više od Italije u kojoj je preminulo više 14.680 osoba.

Situacija je najkritičnija u Njujorku i generalno istočnoj obali SAD, međutim širi se neverovatnom brzinom i zahvatio je gotovo sve savezne države.

Zbog kritčnog stanja, svi sportski događaji su pod velikim znakom pitanja, pa tako i NBA. Iako su iz najbolje košarkaške lige bili optimistični da će nastaviti sezonu, novinar ESPN Brajan Vindhorst preneo je da čelnici lige razmišljaju o okončanju godinu.

"Pričao sam sa obe strane i jasno da NBA razmišlja da potpuno okonča sezonu. Ne moraju to da urade odmah i trenutno drže sve opcije u opticaju. Uopšte se ne razgovara o potencijalnom nastavku. Pričaju o finansijkim posledicama ako bi se sezona otkazala", rekao je Vindhorst.

Kina, koja je zaustavila širenje virusa u državi, otkazala je na neodređeno košarkašku sezonu, a to bi uskoro trebalo da uradi i SAD koju tek čeka vrhunac pandemije.

strana 1 od 49 idi na stranu