Bogdan Bogdanović na radaru Detroit Pistonsa

Sa učinkom 20-46 i poprilično "osakaćenim" sastavom nakon trejda Andrea Dramonda i povrede Blejka Grifina, Detroit Pistonsi se spremaju za rekonstrukciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

10:22

Bogdan Bogdanović na radaru Detroit Pistonsa
Foto: Reuters/USA TODAY USPW

Iako će predstojeće leto biti znatno "siromašnije" u pogledu kvalitetne ponude slobodnih agenata, Pistonsi bi ipak mogli da povuku nekoliko zanimljivih poteza.

Kako predviđaju NBA analitičari, jedna od meta Pistonsa mogao bi da bude srpski košarkaš Bogdan Bogdanović.

Najbolji strelac Svetskog prvenstva 2019. će na leto biti ograničeno slobodni agent (Sakramento Kingsi će imati pravo da izjednače svaku ponudu koju dobije), ali će Detroit raspolagati sa oko 30.000.000 dolara u "seleri-kepu" ako se odrekne svojih slobodnih agenata, od kojih je pažnje vredan samo krilni centar Kristijan Vud.

Višegodišnji NBA analitičar "Bličer riporta" (Bleacher Report) Den Favale vidi upravo Bogdanovića kao jednu od opcija kojoj će se okrenuti Pistonsi, uz iskusno italijansko krilo Danila Galinarija, te plejmejkera Toronto Reptorsa Freda Vanvlita.

Bogdanović se ove sezone nametnuo kao jedan od nosilaca igre Kingsa, izborio se za mesto u starnoj postavi sa prosekom od 14,5 poena uz po 3,2 skokova i asistencija po meču.

Bivši bek Partizana prosečno pogađa 43,3 odsto šuteva iz igre, te 36,1% pokušaja za tri poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: