Bivša NBA zvezda šalje 10 miliona N95 maski

Nekadašnji NBA košarkaš Stefon Marberi želi da gradu Njujorku pošalje 10.000.000 maski zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: SN

Ponedeljak, 30.03.2020.

10:30

Bivša NBA zvezda šalje 10 miliona N95 maski
Photo by Nick Laham/Getty Images

Marberi je bio sjajan plejmejker i na NBA draftu 1996. godine je malo falilo da bude izabran kao prvi pik, ali je ipak završio u Minesoti sa 4. pozicije.

Tokom svoje dugačke karijere igrao je još za Finiks Sanse, Njujork Nikse, Nju Džerzi Netse, ali i brojne kineske klubove, pa sada radi u Peking Flaj Dragonsima kao trener.

On je poznat po svom humanitarnom radu, pošto je u zenitu karijere napravio sopstvenu liniju patika (Starbury) koje su se jeftino prodavale kako bi i siromašna deca mogla da ih priušte.

Marberija je pogodila ova situacija sa pandemijom koronavirusa u SAD i želi da gradu Njujorku pošalje 10 miliona N95 maski.

"Ovo je novi normalan način života. Moramo da se adaptiramo što pre na ove stvari. Veoma je važno da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa. Karantin je za cilj imao sprečavanje širenja virusa jer se radi o nevidljivom ubici. On nema srce, nema milost i svi smo u opasnost. Možemo da ostanemo kod kuće dok se ne pronađe bezbednije rešenje. Pozitivna energija, smeh, molitva, meditacija samo je deo stvari koje možemo da radimo. Ostanite dobro i pregurajmo ovo!", napisao je Marberi na svom instagram profilu.

Marberi je za Njujork post govorio o svom poduhvatu i objasnio da je uz pomoć kineskih dobavljača pronašao način da u Njujork stigne 10 miliona N95 maski koje će se prodavati po ceni od 2,75 dolara.
View this post on Instagram

This is the new normal in the life. We have to adjust and adapt quickly in our lives. Wearing a mask is so important during this #coronavirus pandemic if we must be out and about. The quarantine has purpose so we can help the infected and protect the healthy. The virus is the invisible killer. It has no heart or compassion as we’re all exposed. I too have family members exposed to this virus. No one is exempt as we see people of all statue infected by this virus. The only way to move pass this is through it together. We can do this by staying home until we create a solution that everyone can conform and perform well to. Positive energy laughter, prayer 🙏🏾, meditation are some of the rules we can follow. Quick to listen and slow to speak to each other will help us communicate better to each other. This will give us strength and hope during a time we never experienced in time to grow together as 1. Keep growing and loving during this uncomfortable time. You define who you are when you create comfort in a uncomfortable state. Stay great in this space and keep pushing!!! #loveislove

A post shared by Starbury.com (@starburymarbury) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: